20°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

ĐUKANOVIĆ U BUDIMPEŠTI: Ovo su sušne godine po pitanju proširenja EU!

Ukoliko EU zaboravi jednu sobu u svojoj kući, kakav je Zapadni Balkan, to će generisati sve veći nivo netolerancije i konflikata, kazao je predsednik Milo Ðukanović u Budimpešti posle sastanka sa mađarskim predsednikom Janošom Aderom.

NE PROPUSTITE

PROVERAVAJTE STANJE RAČUNA: Sutra kreće isplata 30 evra podrške građanima!

REAGOVALO MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Upozorenje svim građanima zbog sve učestalije pojave NADRILEKARA!

GRADONAČELNIK BEOGRADA PONOSAN: Sa 50 posto revakcinisanih građana polako se vraćamo u normalan život

SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić razgovarao sa Lindom Van Gelder (FOTO)

Ader je rekao da je od čelnika EU ranije i sada zatražio da podrže evrointegracijske procese Zapadnog Balkana i da ih ubrzaju.

- Nažalost, konstatovali smo da su prethodne godine bile veoam sušne kada je u pitanju politika proširenja. To je, na jedan način, iznenađenje, s obzirom da je politika proširenja dugo vremena ocenjivana kao najuspešnija politika EU i sada na korak kada je trebalo završiti proces ujedinjenja Evrope, došlo je najprije do zamora o kojem se dugo pričao u EU, a nakon toga je došlo do prećutnog usporavanja tog procesa - kazao je Ðukanović, preneo je portal RTCG.

To je, kako je naveo, za posledicu imalo pad evro-entuzijazma i reformskog entuzijazma u regionu.

- Za posledicu smo dobili geopolitička interesovanja za Zapadni Balkan trećih zemalja, koje, logično, koriste prazan prostor -dodao je crnogorski predsednik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar