14°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

MIHAJLOVIĆ O RUDNIKU "JAMA": Nastavićemo da se bavimo ekoproblemima rudarstva

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je danas da će nadležne inspekcije nastaviti da rade svoj posao i preduzimati sve mere kako bi životna sredina bila sačuvana u rudarskim aktivnostima.

NAJVAŽNIJE VESTI

JEZIV TREND ZAHVATIO I SRBIJU: "Zarazi se namerno, pa ćeš završiti u kovid bolnici i dobiti antitela"

OVO SU MNOGI ČEKALI: Grčka OTVARA granice za EU i Srbiju, a evo od kada će moći da se uđe u zemlju

AMERI NAPRAVILI KOKTEL ANTITELA: Tramp prvi primio lek, pacijent ozdravi za sedam dana!

SRBIN NOSI ATLANTU! Nova pobeda Hoksa, Bogdanović trojkama izrešetao i Reptorse (VIDEO)

ZEMLJOTRES NA OSTRVU KOS: Ljudi u panici napuštali domove

Mihajlovićeva je u saopštenju objasnila da je, kad je reč o rudniku Jama, nadležni rudarski inspektor krajem marta naložio obustavu svih rudarskih aktivnosti na izgradnji tri ventilaciona okna, servisnog okna i iskopa u rudniku Jama kompanije "Ziđin koper".

Reagujući na tvrdnje predstavnika Stranke slobode i pravde iz Bora, da rudnik Jama radi, Mihajlovićeva je u saopštenju navela da je "država uradila svoj posao i nadležne inspekcije su reagovale i po pritužbama građana koji žive u okolini rudnika Jama, kao i u drugom slučaju, zagađenja reke Pek".

"To će se nastaviti bez obzira na neistine koje iznosi deo opozicionih stranaka i pokušaje da ono što država radi na zaštiti interesa građana i na zaštiti životne sredine, predstave neistinito, iz svojih političkih interesa”, rekla je Mihajlovićeva.

"Inspekcijske kontrole će biti prisutne i dalje, i da bi se proverilo da se izdati nalozi poštuju, ali i zbog postupanja po drugim predstavkama građana Bora", kazala je ona.

Drugi slučaj zagađenja kojim se inspekcija bavila je zagađenje reke Pek, gde su u inspekcijskoj kontroli učestvovale inspekcije tri različita ministarstva.

"Rudarski inspektor je izrekao mere kompaniji ''Ziđin koper'' za zagađenje reke Pek i imaju rok do 30. aprila da otklone sve nepravilnosti. Ali, budući da potencijalnih zagađivača sigurno ima još, u narednom periodu sve tri inspekcije će nastaviti da se bave ovim problemom, kako bi se utvrdili svi potencijalni zagađivači reke Pek i reka dovela u prvobitno stanje, pre ovog zagađenja", navela je Mihajlovićeva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar