15°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: blic

ĐACI, SPREMITE SE: Stigao dopis svim školama, ovako izgledaju nova pravila u obrazovanju

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poslalo je dopis direktorima srednjih škola u kojem se navodi da je veoma važno da se kontinuirano prate i ocenjuju učenička postignuća na način koji neće dodatno da optereti učenike i nastavnike, u okviru neposrednog obrazovno - vaspitnog rada.

NAJVAŽNIJE VESTI

JEZIV TREND ZAHVATIO I SRBIJU: "Zarazi se namerno, pa ćeš završiti u kovid bolnici i dobiti antitela"

OVO SU MNOGI ČEKALI: Grčka OTVARA granice za EU i Srbiju, a evo od kada će moći da se uđe u zemlju

AMERI NAPRAVILI KOKTEL ANTITELA: Tramp prvi primio lek, pacijent ozdravi za sedam dana!

SRBIN NOSI ATLANTU! Nova pobeda Hoksa, Bogdanović trojkama izrešetao i Reptorse (VIDEO)

ZEMLJOTRES NA OSTRVU KOS: Ljudi u panici napuštali domove

Kako se ističe, prilikom ocenjivanja treba insistirati na bitnim sadržajima i aktovnostima koji su ključni za ostvarivanje ishoda, piše u saopštenju ovog Ministarstva.

U želji da đaci što uspešnije završe školsku godinu potrebno je da se nastava i ostali oblici nastavnog rada pripremaju i realizuju u funkciji ostvarivanja propisanih ishoda kroz odgovarajuće sadržaje i aktivnosti.

Potrebno je voditi računa o pažljivom planiranju usmenih i pismenih provera, ali i o tome da se ocenjivanje vrši i na osnovu procena o angažovanju i rezultatima rada, naročito putem izlaganja i predstavljanja radova, učešća u debatama i diskusijama, pisanju eseja, domaćih zadataka, učešća u grupnim radovima, projektima...

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar