17°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana Beograda

Povodom Dana Beograda koji se obeležavaju od 16. do 19. aprila, danas je na Savskoj terasi na Kalemegdanu Garda Vojske Srbije izvršila počasnu artiljerijsku paljbu sa tri plotuna iz pet artiljerijskih oruđa.

NAJVAŽNIJE

NOVI KORONA PRESEK: Vakcine i mere daju rezultat

VREME ZA PRVI MAJ: Da li nas čeka sunce ili LEDENI TALAS?

LETOVANJE U GRČKOJ: Nova pravila za prelazak preko granice

Dani Beograda povezuju dva datuma iz istorije grada - 16. april 878. godine kada se prvi put u istorijskim dokumentima pominje slovenski naziv Beograda i 19. april 1867. godine kada je izvršena simbolična predaja ključeva grada od strane turskih vlasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dani Beograda prilika su da se od 16. do 19. aprila nizom manifestacija podseti na brojne značajne događaje iz burne istorije grada.

Na teritoriji Beograda bilo je čak 115 ratova, a grad je rušen 44 puta. Ali je Beograd bio i ostao simbol slobode i razvoja Srbije, čija današnja izgradnja pokazuje put napretka i bolje budućnosti, zaključuje se u saopstenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar