14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: lovesensia

STANITE PRED OGLEDALO I URADITE OVO : Stara tehnika koja privlači sreću i ljubav!

Kako da razvijete ljubav prema sebi i samopoštovanje, dve presudne stavri za srećan život? Isprobajte 3 moćna tehnike čuvene Lujze Hej...

PROČITAJTE JOŠ

DOKTORA KOČOVIĆ IZNEO NAJNOVIJU ANALIZU: Pre nego što krenete na letovanje, dobro pogledajte OVO!

BISER SRPSKOG TURIZMA: Manastir Mileševa i remek-delo srednjovekovne umetnosti

IZDALI POD ZAKUP LEGAT KNEZA MILOŠA! Zbog propusta gradskih komisija, pet parcela JP "Ljubičevo" u Požarevcu našlo se u martu na licitaciji!

GOJAZNOST NIJE JEDINI RAZLOG: Šećer je gorivo za ovu opasnu bolest

rema Lujzi Hej dve stvari su neophodne za srećan i ispunjen život - samopoštovanje i ljubav prema sebi.

Samopoštovanje se ne dobija tokom noći i nije magičan dar, ono se vežba i uči. A kada ga uspostavite u svom životu i počnete to zrno sreće da zalivate, život vam može podariti predivne plodove.

Kada počnete da vežbate samopoštovanje, sa njim dolazi i ljubav, motivacija, pozitivna energija i mnogo veće šanse da ostvarite ono što želite.

Postoji mnogo načina koji vam mogu pomoći da izgradite samopoštovanje, ljubav u sebi i pronađete istinsko ja, a Lujza Hej posebno preporučuje 3 tehnike:

1. Pišite dnevnik

Zapišie u dnevnik sve situacije koje su u vama probudile neka osećanja, bilo pozitivna ili negativna. Razmislite, šta ste iz tih iskustava shvatili? Šta je to što možete da promenite, a šta treba da sačuvate? Na ovaj način uspećete bolje da se upoznate sa sobom i podsaknete sebe na lični razvoj. 

2. Vežba sa ogledalom

Stanite pred ogledalom i zagledajte se u svoje oči, a onda recite sebi istinu o svim svojim postupcima, namerama i razmišljanjima. Nakon suočavanja sa istinom, nastavite da se gledate u ogledalu i izgovorite nekoliko pozitivnih izreka:

Volim te.

Razumem zašto ti je teško.

Opraštam ti.

3. Meditacija

Ne postoji bolji način za opuštanje, vežbanje disanja i otpuštanje negativnih misli od meditacije. Zatvorite oči, udobno se smestite, utišajte unutrašnjeg kritičara i uđite u divno meditativno stanje.

Tokom meditacije za jačanje samopoštovanja, izgovarajte sledeće afirmacije:

Nijedna osoba, mesto ili stvar nema moć nad mojim mislima i postupcima, ako joj ja to ne dopustim.

Imam neizmernu slobodu da biram šta ću da mislim.

Mogu da odlučim da život vidim na pozitivan način, umesto da se žalim ili da se ljutim na sebe ili na druge ljude.

U prošlosti sam donosio negativne odluke, ali to ne znači da sam loša osoba niti sam zaglavljen u tim negativnim izborima.

Oslobađam sebe starih presuda i razvijam bezuslovnu ljubav prema sebi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar