Izvor: Tanjug
11.08.2020 u 17:07
0

MESEC FOTOGRAFIJE „Talasi“ u Konaku kneginje Ljubice

Nakon uspešno realizovane izložbe “Varljivost sećanja” Fernanda Bajone, Beogradski mesec fotografije program nastavlja izložbom “Talasi” Ivane Tomanović 14. avgusta u Konaku kneginje Ljubice.

Lebdeća instalacija u prostoru sačinjena je od dvanaest fotografija metarskog formata s prizorima pejzaža Deliblatske peščare. Proteže se u formi talasa zamračenim galerijskim prostorom, a svaki posetilac osvetljava rad baterijskom lampom čime se postiže nestalnost doživljaja celine i detalja.

Na fotografijama su rađene intervencije u vidu tkanja žicom i vunicom čime se fotografski pejzaž proširuje na trodimenzionalni prostor, takoreći pejzaž “ulazi” u prostor i osvaja posmatrača ili, bolje reći, učesnika u pejzažu.

– Kroz ovu instalaciju preispitujem mogućnost “prenošenja” pejzaža izvan njegove realnosti i promene percepcije s uobičajenog posmatranja na čulni doživljaj kroz lični/privatni pogled posmatrača omogućen parcijalnim gledanjem rada u tmini galerije. Pejzaž predstavlja poslednje utočište čoveka i ovom instalacijom podsećam gledaoce na njihovo poreklo, na vezu s prirodom, potrebu za dodirom i emocijom koju proizvodi – objašnjava autorka.

Ovaj rad deo je istraživačkog procesa u okviru doktorskih umetničkih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Za sve posetioce izložbe obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Dozvoljeno je najviše 5 osoba u izlagačkom prostoru, 30 u bašti, a ulaz je slobodan. Izložba se realizuje u saradnji sa Muzejom grada Beograda, a traje do 28. avgusta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter