Izvor: Objektiv
22.01.2021 u 17:57
0

SPAS ZA USNE! Ovih 10 prirodnih maski su idealne!

Svi smo čuli za masku za lice, za kosu, za stopala, ali verovatno vam nije poznato šta je to maska za usne. Ovaj proizvod i dalje nije toliko poznat u svetu lepote, ali je zasigurno preko potreban. Nega usana je nepravedno zapostavljena, iako svaka žena želi da ima lepe i negovane usne. Njih treba negovati kao i ostatak lica ili bilo koji drugi deo tela kako bi izgledale privlačno, puno i zdravo.

PROČITAJTE JOŠ

Vučić se po prvi put oglasio o slučaju Mike Aleksića! Ovo je rekao predsednik!

DOČEKALI SMO! Nova sezona najgledanije emisije o poznatima počinje detaljima iz života Vojislava Šešelja (SPECIJAL u 21.50)

OTKRIVENE LEGIJINE TAJNE! Evo zašto Kapetan Dragan traži oslobađanje bivšeg komandanta „crvenih beretki“ (IZA BRAVE, SUBOTA u 20.50)

ZDRAVLJE IZ BOŽJE APOTEKE Beli mag dr Neđo otkriva: Šta leči moždani udar i koji čaj menja antibiotike?

Zato smo izdvojili nekoliko recepata kako da sami napravite masku za usne kod kuće iz sastojaka koje vrlo verovatno već imate u vašoj kuhinji. Ovo su piling maske, maske za hidrataciju, koje će skinuti mrtvu kožu sa vaših usana, hidrirati ih i istaći njihovu punu lepotu.

Ovih 10 maski će vam pomoći da imate zdrave, bujne i punije usne koje će sigurno privlačiti poglede.

Maska za usne za hidrataciju

Da, hidrirane usne su veoma bitne za celokupan izgled lica, ako su usne suve, lice će odmah izgledati manje lepo i kao da mu fali nege. No, pre nego što vam damo recept za hidrataciju usana, najpre da vam skrenemo pažnju na to da je za hidrataciju usana pored maski neophodno i da pijete dovoljnu količinu vode.

Savetnici za lepotu ne mogu dovoljno istaći značaj redovnog unošenja vode. To će uticati na vaš celokupan izgled. Pomoći će vam da izgubite par kilograma jer ćete manje jesti, celo lice će se zategnuti, biti mekše i zdravije. Voda je osnova svake nege. A tek onda dodatni rezultat možete postići uz pomoć maski i krema.

 

Maska od meda i kokosovog ulja

Najbolje su one maske koje imate sastojke koje možete poseti. Kombinacija meda i kokosovog ulja zvuči kao sastojci recepta za neki recept, ali su pored toga odlični za hidrataciju ispucalih usana.

Usne najviše pucaju u zimskom periodu, tad je koža suvija, pa ako se ne hidrira i ne neguje dovoljno može često dolaziti pucanja kože usana obično na krajevima ili po sredini. Tada i samo otvaranje usana, pričanje i žvakanje može biti neprijatno i bolno. Zato obavezno pored maski redovno mažite labelo i kremice za brže zarastanje rana.

Napominjemo da ovu masku nanosite na usne ako nema vidljivih i bolnih ranica. Biće vam potrebni sledeći sastojci:

1 kašika meda po izboru

1 kašika kokosovog ulja.

Kokosovo ulje možete ugrejati u mikrotalasnoj ili u šerpici na šporetu. Samo treba blago da se ugreje, kako bi se istopio i lakše mešao sa medom. Nakon toga pomešajte ova dva sastojka.

Maska za usne se može odmah naneti i držite je na usnama oko 15 minuta. Ona će hidrirati suve usne i pomoći da borice na njima budu manje primetne.

ZANIMAĆE VAS OVO

TVITER SEČE SVETSKE LIDERE! Banovali nalog još jednog MOĆNOG ČOVEKA!

NOVO VREME RADA KOVID AMBULANTI! Od danas novi sistem!

NEMA RAZLOGA ZA BRIGU! Kinezi mogu da nam isporučuju i milion vakcina mesečno!

ĐERLEK: Za vakcinaciju se prijavilo više od pola miliona građana

Maska od avokada i meda

Ovo je još jedna prosta maska od dva sastojka, samo se umesto kokosovog ulja koristi avokado. Med predstavlja odličan sastojak za maske jer je odličan antioksidans, time sprečava delovanje slobodnih radikala koji oštećuju kožu.

Biće vam potrebni sledeći sastojci:

2 kašičice izgnječenog avokada,

1 kašičica meda.

Avokado možete izgnječiti viljuškom i pomešati sa medom. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, a potom nanesite masku na usne. Avokado ima obilje vitamina i minerala koji će obnoviti kožu usana.

 

Aloe vera za usne

Gel aloe vere ima mnogo namena u kozmetici. Može se koristiti u maskama za lice, kosu u kupkama i kremama. Smatra se da je zbog svojih sastojaka ovaj gel smatra magičnim kada je u pitanju nega tela.

Ovaj gel možete kupiti u apotekama, prodavnicama zdrave hrane. A ako već imate aloe veru, dovojno je samo da je blago zasečete i pokupite gel koji iscuri sa biljke.

Maska za usne recept izgleda ovako:

1 kašičica aloe vere,

1 kašičica vazelina,

1 kašičica šećera.

Dobro pomešajte sve sastojke. Nanesite na usne, držite 15 minuta i isperite mlakom vodom. Masku je potrebno nanositi jednom u nedelju dana ili dve nedelje u zavisnosti od suvoće kože. Imaćete dovoljno maske da je koristite više puta, obavezno je čuvajte u frižideru.

 

Hidratantna maska za usne od meda i krastavca

Ovo je već pomalo čudna kombinacija za jelo, ali je zato odlična za hidrataciju usana. Kolutova krastavca stavljamo na oči kako bi hidrirali područje oko očiju, obnovili kožu i suzbili podočnjake. Krastavac, kao povrće koje se najviše sastoji od vode se pokazalo i kao odlično za hidrataciju usana.

Maska za usne se pravi od ovih sastojaka:

1 kašičica meda,

2 kašičice rendanog krastavca.

Krastavac će najviše vode pustiti kada ga izrendate. Izrendanu smesu pomešajte sa medom. Ukoliko dobijete masku koja je previše tečna i neće da se zadrži na usnama dodajte još malo meda.

 

Voćna mešavina za zdrave usne

Da li ste znali da su jagode odličan sastojak za zdravlje kože. Ova maska za usne se može koristiti i za čitavo lice jer hidrira kožu dok istovremeno vrši blagu eksfolijaciju. Drugi sastojak u masci je kivi. I kivi i jagode su poznate po tome što imaju visok nivo vitamina C i antioksidanse.

No, to nije sve od izuzetno zdravih sastojaka u ovoj voćnoj masci. Evo šta sve treba dodati i u kojim razmerama.

1 kašičica izgnječenih jagoda,

1 kašičica izgnječenog kivija,

5 kapi ulja vitamina E,

pola kašičice kafe.

Ulje će smesi dati tu kremastu teksturu, a pored toga, vitamin E je od izuzetnog značaja za zdravlje kože. Manjak vitamina E je uzrok raznih problema sa kožom, kosom i noktima. Kafa u ovoj masci ima ulogu eksfolijacije.

 

Maska za suve usne

S vremena na vreme je potrebno odraditi eksfolijaciju čitavog tela. Tim postupkom skidamo mrtve ćelije sa kože čime ona postaje mekša, zdravija, bolje upija kreme koje na nju nanosimo, jer nema tog mrtvog sloja između. Iz nekog razloga nam kretko kad padne na pamet da je eksfolijacija potrebna i našim usnama.

Sigurno vam se nekad desilo da vam karmin ne ispadne lepo zbog ostataka mrtve kože. Oni se mogu lako skinuti sa malo sode bikarbone i četkicom za zube. Međutim, to je samo trenutno rešenje, jer će se ubrzo pojaviti nova mrtva koža, a usne će vremenom biti sve suvije i suvije. Zato preporučujemo da bar jednom u dve nedelje uradite eksfolijaciju usana sa ovim prirodnim maskama i sastojcima koje već imate kod kuće.

 

Jogurt i kivi

Maske za usne od grčkog jogurta predstavlja brz i efikasan način da skinete mrtvu kožu sa usana. Usne su nakon ove maske u punom sjaju, prelepo izgledaju i bez šminke, a sa šminkom izgledaju magično. Biće vam potrebni sledeći sastojci:

2 kašičice grčkog jogurta,

1 kašičica izgnječenog kivija.

Jogurt će očistiti, a kivi će nahraniti kožu usana vitaminima, zato ova dva sastojka predstavljaju odličnu kombinaciju. A kad ste već u kuhinji možete kivi dodati u malo jogurta i napraviti kiselkasti i zdravi voćni jogurt.

Maska za usne od jogurta i limuna

Kada pomislimo na prirodni piling, odmah pomislimo na limun. Limunska kiselina se koristi u mnogim kozmetičkim proizvodima za negu čitavog tela. Ako ste nekad jeli limun posut šećerom kao mali, tako što ste sisali šećer sa limuna, onda znate koliko limun daje dobar piling, jer su usne uvek posle ove poslastice bile glatke (i pomalo bi pekle od kiseline).

Odnos je isti kao i sa prethodnom maskom, samo umesto kivija koriste limun; i to ne sok od limuna, nego baš meso voćke koje možete izdubiti kašikom.

2 kašičice grčkog jogurta,

1 kašičica limuna.

Grčki jogurt je gušći od običnog i zato predstavlja odličnu podlogu za masku, a limun je tu da potpomogne eksfolijaciju i pruži usnama najbolju moguću negu.

 

Maska sa uljem, šećerom, medom i jogurtom

Ako ovu masku nanosite na vaše usne redovno, nikad više neće biti suve. Ovo su vrhunski sastojci kada je u pitanju eksfolijacija usana. Evo kako treba da pomešate ove namirnice.

1/2 kašičice šećera,

1 kašičica ulja od kokosa,

1 kašičica meda,

1 kašičica jogurta.

 

Prvo pomešajte ulje od kokosa koje ste prethodno zagrejali, med i jogurt. Tek kada se svi sastojci sjedine, dodajte šećer. Ako ga dodate ranije, on će se istopiti i neće odraditi piling kao što je zamišljeno. Možete blago trljati masku po usnama, tako će piling biti intezivniji. Takođe, ova maska je odlična za celo lice.

Maska za crvene usne

Ako želite da usne budu zdrave i rumene, onda morate probati ovu masku sa sokom od nara i medom. Uzmite nekoliko zrna nara i iznječite ih kašikom. Nar će pustiti jarko crveni sok. Kašičicu soka pomešajte sa kašičicom meda sve dok med ne postane sasvim crven i onda nanesite na usne.

Držite masku na usnama 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom. Pimetićete da više nema ostataka mrtve kože, a da usne imaju prirodnu, crvenu nijansu kakvu nikada ne biste mogle dobiti sa kariminom.

 

Latice ruža i mleko

Ovo je jedna nežna i mirisna maska koja ima pregršt minerala i vitamina u sebi. Ruže su omiljeni sastojak u prirodnoj kozmetici, a obožavane su i kao parfemi. Imaju hranljive sastojke od kojih će koža na usnama izgledati besprekorno. Evo kako se pravi ova maska za usne:

Tokom noći ostavite nekoliko latica ruža u dve kašičice mleka. Ujutro izvadite ruže iz mleka i izgnječite ih tako da puste što više soka. Mešajte ruže u mleku dok se ne raspadnu i ne dobijete ružičastu mešavinu.

Nanesite je na usne i držite do 15 minuta. Ova kombinacija će hidrirati vaše usne i daće im ružičastu boju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter