Izvor: Nezavisne
26.06.2020 u 19:56
0

Pet razloga zbog kojih vam opadaju trepavice

Ekstenzije trepavica, nemarna trljanja kapaka i trepavica te stres samo su neki od uzroka preteranog opadanja trepavica.

Svi želimo da naše trepavice izgledaju duže, punije i dramatičnije, a ipak – one često pojačano opadaju. U tim trenucima, pitamo se jesmo li mi nešto učinile.

U nastavku otkrivamo koji su to najčešći razlozi za opadanje trepavice i kako to rešiti.

OVO MORATE ZNATI

MAĐARSKI GRANIČARI OTKRILI: Migranti kopaju tunel na granici sa Srbijom!

EKSPLOZIJE ODJEKUJU TEHERANOM! Vojna baza NESTALA U PLAMENU! (VIDEO)

ŠOKANTAN OBRT U SLUČAJU UBISTVA MALE MEDLIN: Ubica sledeće nedelje izlazi na slobodu

TAČI POBEGAO U ALBANIJU! „Sestre, braćo, upravo sam sleteo na aerodrom“

Prečesto stavljate i skidate umjetne trepavice

Nestručno uklanjanje umetnih trepavica može uzrokovati opadanje vaših prirodnih trepavica. Žene ih često skidaju vrlo grubo – samo ih povuku, bez puno razmišljanja. Ono što trebate napraviti je natopiti štapić za uši micelarnom vodom i nježno utrljati u koren trepavica kako bi se lepak otopio.

Spavate sa šminkom

Do sada ste sigurno više puta čule da je spavanje sa šminkom jedan od najvećih beauty grešaka koje možete napraviti. Jako dobar razlog za redovno skidanje šminke pre spavanja je zdravlje vaših trepavica. Kada maskara stoji jako dugo na očima, njihove čestice mogu začepiti folikule dlačice pa može doći i do potpunog prestanka rasta trepavica.

PROČITAJTE OBAVEZNO

AMERIČKA NOVINARKA POZVALA NJUJORK TAJMS DA SE IZVINI VUČIĆU

VUČIĆ O KORONA VIRUSU I MOGUĆIM RESTRIKCIJAMA: Ne isključujem uvođenje mera!

NOVE MERE U BEOGRADU: Povećava se broj KOVID BOLNICA I AMBULATNI!

Ne koristite serum za trepavice

Sigurni smo da ne preskačete regenerator za kosu, ali zašto onda to činite kada je reč o trepavicama? Kako bi ostale dugačke i zdrave, uvedite u noćnu rutinu serum za negu trepavica ili obično ricinusovo ulje. Ovo je jako koristan savet, posebno ako se svakodnevno šminkate i skidate šminku. Serum za trepavice će negovati vaše omiljene dlačice, čineći ih gušćim, debljim i dužim posle nekoliko nedelja upotrebe.

Pregrubo trljate oči

Trljanje ili češkanje očiju i lica može uzrokovati traumu za trepavice – njihovo lomljenje i opadanje. Dlačice trepavica su toliko nežne pa se lako mogu izvući iz folikule pa je važno trljati oči što manje.

NEMOJTE DA PROPUSTITE!

PUTIN PRVI PUT U STRAHU: PAKLENE VRUĆINE SIBIRA PRETE MOĆNOJ RUSIJI!

ČULI STE ZA TESLU I PUPINA, ALI OVO JE BIO PRVI SRBIN U AMERICI!

KRALJ FOTOŠOPA IZLUĐUJE KLIJENTE: Najluđe i najsmešnije slike sa interneta

VODITELJKA HAPPY TV PROMENILA IMIDŽ: Izgleda BOLJE nego IKAD, pleni svojom POJAVOM! (FOTO)

Pripazite kada uvijate trepavice

Ako vam je uvijač za trepavice najomiljenija alat za mačkasti pogled – nadamo se da ga ne koristite bez zaštitne gumice! Gumica služi kako bi sačuvala vaše trepavice od lomljenja i oštećenja. Kada trepavice uvijate bez te gumice – uvijač vam doslovno može odseći trepavice pa obavezno koristite gumice i redovno je čistite i menjajte.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter