Izvor: Alo.rs
24.09.2020 u 13:36
0

SPAVATE OTVORENIH NOGU: Ovo je razlog za to!

Naučnici su našli objašnjenje za ono što većina ljudi radi tokom sna ili dok pokušava da zaspi

Ako je i jedna stvar zajednička većini ljudi, barem kad je spavanje u pitanju, to je svakako noga koja viri ispod pokrivača.

Da, sa jedne strane, svi mi legnemo, propisno takoreći. Pokriveni, ušuškani. A onda kreće okretanje, obrtanje… sve do momenta kad izbacimo nogu van pokrivača. Nekako se čini da je tad sve u redu. A naučnici zapravo imaju objašnjenje.

Verovali ili ne, ta nogica koja štrči zapravo ima veliku ulogu u regulaciji temperature, ako je verovati ekspertima.

SAZNAJTE I OVO

VUČIĆ: Ponosan sam! Srbija je slobodna,nezavisna,suverena …

ČASNO ĆEMO SLUŽITI SRBIJI: Uručena rešenja o nagrađivanju najuspešnijim novim policajcima!

SRĐAN ĐOKOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ne mogu da gledam Novakove mečeve

SUĐENJE SE ODLAŽE: Zoran Marjanović bolestan!

Naime, po rečima istraživača sa Naučnog instituta za san (The Science of Us Sleep Institute), postoji velika veza između telesne temperature, budnosti i memorije, kao i reakcije, navode na portalu walesonline.co.uk. Mnogo reči za jednu nogu, zar ne?

Naime, uprkos uvreženom mišljenju, telo se zapravo hladi pre nego što će pasti u san, čineći da se osećamo umorno, odnosno pospano.

I tu dolazimo do nogu, koje su zapravo savršen mehanizam za hlađenje i predstavljaju vezu između arterija i vena, omogućavajući krvi da dođe do površine kože kako bi je ohladila, za razliku od bilo kog drugog dela našeg tela koji se šire na višim temperaturama (ispod pokrivača).

U prevodu: stopala nemaju dlake, tako da ostaju hladna tokom cele noći. Kao rezultat, naša telesna temperatura se uravnotežuje i možemo mirno da spavamo, objašnjavaju na sajtu Dollar Shave Club.

I ne samo to, noga van pokrivača, može nam pomoći da brže zaspimo.

Naučnici objašnjavaju da, da bismo utonuli u san, naša telesna temperatura mora da padne za 1 do 2 stepena. Zato se borimo da budemo budni kada je pretoplo – naša tela se bore protiv pregrevanja. Zbog toga je presudno da se noću rashladimo, a držanje stopala iz pokrivača može biti dovoljno. Što pre dozvolite da se vaše telo ohladi, pre ćete otići u “zemlju snova”, kažu na portalu Bright side.

Ovo je posebno dobro za one koji ne mogu da spavaju bez pokrivača, čak i tokom toplih letnjih noći. Otkrivanje stopala je savršeno rešenje za ovu dilemu i pomaže nam da se udobno podvučemo pod pokrivač, a telo hladimo tokom noći.

Da li i vi izbacujete nogu van pokrivača?

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter