Izvor: Objektiv
02.03.2021 u 18:26
0

Ovo sigurno niste znali: Mladi luk je LEK ZA OVE BOLESTI!

Budući da polako nestaje razlika između sezona voća i povrća, mladi luk je dostupan tokom cele godine.

Ovo je jedna od najvažnijih biljaka, i mladi luk pomaže kod prehlada i odličan je za regulisanje probave.

Štiti srce

Pun je antioksidansa koji ćelije u telu štite od oštećenja nastalih delovanjem slobodnih radikala. Takođe, mladi luk drži pod kontrolom krvni pritisak i smanjuje rizik od stvaranja ugrušaka.

PROČITAJTE JOŠ: 

TRAŽE MAKSIMALNU KAZNU: Tužilaštvo dalo optužni predlog za vozača „AUDIJA SMRTI“

VESIĆ O POLICIJSKOM ČASU! Zašto to nisu tražili u novembru?

ČUDO U LAĆARKU: Krmača oprasila 32 praseta, DRUGI PUT!

Dobar je za vid

Štiti od upala i umanjuje rizik od bolesti mrežnjače. Sadrži vitamin A koji je veoma važan za proizvodnju proteina u očima, zaslužnog za dobar vid. Osobe kojima nedostaje ovaj vitamin mogu da pate od noćnog slepila i drugih poremećaja vida. Jedan luk sadrži oko 3 odsto dnevnih potreba za vitaminom A.

Jača kosti

Vitamini C i K kojima mladi luk obiluje su veoma bitni za jačanje kostiju Jedan luk sadrži oko 20 odsto preporučene dnevne doze vitamina K, i oko 2 odsto dnevnih potreba za vitaminom C. Oba vitamina su važna za gustinu i čvrstinu kostiju.

Nedostatak ovih vitamina povećava šansu za nastanak osteroporoze i lomova kostiju.

NAJVAŽNIJE OVOG UTORKA

(UZNEMIRUJUĆE) JEZIV ZLOČIN USTAŠA U PREBILOVCIMA! Trifko ugledao ostatke trudne supruge i srce mu puklo od tuge (VIDEO)

SKANDAL NA CETINJU! „UA, IZDAJNICI, NIJE OVO SRBIJA“! Crnogorci uklonili trobojku sa groba kralja Nikole! (FOTO)

DRAMATIČNI SKOK! Nove zabrinjavajuće korona brojke

OVO ČEKA REPERA: Rasta ponovo pred sudom, sledi konačna odluka o kazni!

UHAPŠENE Mimi Oro i Tijana Ajfon: Starlete sa lisicama na rukama!

Snižava holesterol

Ovo se naročito odnosi na zeleni deo luka koji mnogi bacaju. Osim što reguliše nivo lošeg holesterola, pomaže i u regulisanju nivoa šećera.

Za lepu kožu

Podstiče proizvodnju kolagena koji je ključan za lepu, zdravu i zategnutu kožu. Kolagen je zaslužan za usporavanje nastanka bora na licu i nalazi se u brojnim kozmetičkim preparatima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter