16°C

Beograd

Photo: twitter/instagram

Izvor: HappyBSC

SRAMOTA SRBI! Neverovatne slike sa Bešenovačkog jezera nakon horde izletnika (GALERIJA)

Bešenovačko jezero je godinama jedno od popularnijih kupališta u zemlji. Dragulj prirode. Kada tamo dodamo činjenicu da građani Srbije ove godine ne mogu u većinu zemalja koje imaju more, očekivano je da će lokacije poput Krupajskog vrela, Bešenova i drugih jezera u Srbiji i kupališta biti puni turista.

Ono što nije očekivano jeste da ostavljaju smeće za sobom!

Iako već dugo mislimo da nas ništa ne može iznenaditi jer život u Srbiji ako ništa drugo garantuje – da nikad nije dosadno, fotografije đubreta koje su za sobom ostavili posetioci Bešenovačkog jezera će svakog baciti u očaj.

Slike su osvanule na Tviteru kao podsetnik na to ko smo, šta smo i kakva nam je elementarna kultura življenja, da ne kažemo - domaće vaspitanje. Ovo je samo deo komentara...

- Bacaju li i po svojim kućama otpatke po podu, krevetima, sofama…

- Koliko snage je potrebno da bi se đubre stavilo u kesu i odnelo do kante?

- Vole li i ljude oko sebe na isti način kao Srbiju?

Pitanja je mnogo, ali teško da ćemo doći do odgovora, zagađivači obično ostaju nemi i nezainteresovani… Bar dok ne počnu da pljušte astronomske kazne, a na popularne lokacije po Srbiji pošaljemo neko “oko sokolovo” koje zapravo ima realnu funkciju.

Komentari korisnika (1)

Draguca

Ne mogu da verujem u ovo st vidim. Zaista je za svaku osudu. Bila sam nekoliko puta na to biser om jezeru i nisam se mogla nadi iti toj lepoti. U isto vreme bilo je dosta kupaca i to su sve mladje generacija koje su sa sobom vukle gajbe piva sokova ili limenki nekog napitka možda vino ili... Gledala sam ih u čudu jer niko od njih nije skupljao praznu ambalažu papire u kojima su donosili hranu a kese to je neviđeno. Ustaju ošamućen što od pica što od sunca ostavljaju lom iza sebe a da se i ne okrenu. Pitala sam se gde će sutra da stanu da naprave lom. Ja sam mozda jedina baka tih nekoliko puta bila tu i svaki put je isto. Gde su ta deca odrasla i kakvi će oni biti kada budu stariji, nije ni čudo što nas zovu pogrdnim imenima jer zaista ne zaslužuje o ništa dobro. Najviše što me je začudilo je to da su u grupama samo muškarci što bi normalno bilo da su sa svojim lepšim polovina a to je za njih verovatno nenormalno je su oni taki kakvi jesu sačuvaj Bože. Zao mi je dog prirodnog dragulja ali nadam se da još ima zdravih snaga koje će stati na put unistivacima naše najlepše zemlje na svetu.


Ostavite komentar

Povezane vesti