13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Klix.ba

Saveti za konstruktivno svađanje: Birajte reči i ostanite smireni

Povremeni verbalni konflikti i svađe sastavni su deo svake veze. Iako kod pojedinih osoba svađa izaziva osećaj anksioznosti, stručnjaci je ponekad čak i preporučuju. Kažu “očisti se vazduh”.

Kada donesete odluku s kim ćete provesti ostatak života, pristajete i na postojanje povremenih nesuglasica u vašem odnosu. Stvari nisu uvek idealne. Ali, to je normalna pojava. Ipak, problem nastaje kada, u dugoj ljubavnoj vezi, niste u mogućnosti staloženo rešiti probleme.

OVO MORATE ZNATI

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U BEOGRADU Ovo morate da poštujete

NISU SVE GRANICE EU OTVORENE ZA SRBE Pogledajte koje zemlje su i dalje ZA NAS ZAKLJUČANE!

OBAVEŠTAJNA SLUŽBA BIH UDARILA NA SRBIJU Pokušavaju da podmetnu priču o ruskoj destabilizaciji regiona

Šarčević: STUDENTI OSTAJU U DOMOVIMA!

Birajte reči

Način i ton kojim počinjete raspravu vrlo verovatno će odrediti epilog rasprave. Teške reči vodiće vas u dalju i komplikovaniju raspravu, a teže ka nekom konstruktivnom rešenju. Oba partnera trebaju preuzeti odgovornost za svoje postupke kako bi veza bila jača i stabilnija. Počnite raspravu zamenicom “ja” umjesto “ti” te na taj način sprečite da vaš partner, odmah na početku rasprave, zauzima odbrambeni stav. Umesto osuda, zamolite partnera da sasluša i suštinski čuje šta mu/joj želite poručiti.

Pokušajte ostati smireni

Često nas, tokom svađe, preplave emocije zbog kojih nismo u stanju nastaviti s raspravom i doći do konstruktivnog rešenja. Ako se zadesite u takvoj situaciji, odmorite od rasprave 20-30 minuta i fokusirajte se na pozitivne segmente u vašoj vezi. Nakon što se prisetite zbog čega ostajete s vašim partnerom, bićete raspoloženiji za pronalazak rešenja vaših problema.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

PREVARA VEKA! Hrvatska otela SRBIMA 23 MILIJARDE EVRA!

Kon: Srbija u nedelji maksimuma, od sledeće nedelje smanjenje novoobolelih

KRUŠEVAC NOĆAS POGODILA OLUJA Provala oblaka i orkanski vetar! (VIDEO)

ČEDA JOVANOVIĆ prebačen na INFEKTIVNU, u lošem je stanju!

Budite spremni na kompromis

Tajna je u pregovaranju. Pokušajte pronaći sredinu u kojoj će oba partnera biti zadovoljna konačnim ishodom. Morate prihvatiti činjenicu da nijedna osoba nije savršena. Vaš partner zasigurno ima mana, ali imate ih i vi. Stoga, obe strane povremeno “trpe” zarad konačne sreće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar