12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: dnevno.rs

Vakcinu protiv KORONE nećemo dobiti INJEKCIJOM već na DRUGI NAČIN!

Britanski naučnici testiraće dve vodeće vakcine protiv koronavirusa na pacijentima da bi videli da li imaju bolji efekat kada se udahnu, umesto da se daju injekcijom.

Vakcine koje će biti obuhvaćene testovima biće ona sa Kraljevskog koledža u Londonu i vakcina koja se razvija na Univerzitetu u Oksfordu.

Učesnici studija biće vakcinisani tako što će ih udisati kroz usta. 

- Nadamo se da ćemo direktnim ciljanjem ćelija u vazdušnim putevima – uobičajenom mestu infekcije za respiratorne viruse – indukovati bolji imuni odgovor tela protiv Sars-kov-2 virusa- ističe se u saopštenju britanskog Medicinskog istraživačkog saveta.

Doktor Kris Čiu, sa odeljenja za infektivne bolesti Kraljevskog koledža, predvodi ispitivanja.

PROČITAJTE I OVO

HOROR U BEOGRADU: Žena SKOČILA sa ZGRADE BOLNICE!

Oluja u Grčkoj NE POPUŠTA, POPLAVLJENO na HILJADE KUĆA! (VIDEO)

Demonstranti u Berlinu TRAŽE da vlada PRIHVATI JOŠ MIGRANATA!

Kaže da postoje dokazi da su vakcine protiv gripa u obliku nazalnog spreja pokazale da štite ljude od infekcija i prevencije širenja bolesti, a on i njegove kolege žele da istraže da li i koronavirus može na taj način da se spreči.

- Trenutnu pandemiju izaziva respiratorni virus koji primarno inficira ljude kroz ćelije na zidovima nosa, grla i pluća. Te površine su specijalizovane da proizvedu drugačije imunološke odgovore, pa je ključno da istražimo da li direktnim ciljanjem tih ćelija možemo da proizvedemo još bolji efekat- objašnjava Čiu.

SAZNAJTE JOŠ

U Grčkoj 170 novozaraženih, preminulo sedam osoba!

Pitanje koje MUČI MNOGE: KAKO će korona tek da utiče na RAĐANJE?

KINEZI OTKRILI NOVI NAČIN PRENOŠENJA KORONE! SZO tvrdi kako je to NEMOGUĆE!

Ispitivanja će u prvi mah obuhvatiti 30 učesnika između 18 i 55 godina starosti.

Istraživanje će početi nekoliko dana nakon nastavka treće faze kliničkih ispitivanja oksfordske vakcine, koja su bila prekinuta zbog nusefekata učesnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar