1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: stil

BURNA LJUBAV FRIDE KALO: Reči koje bi svaka žena trebalo da ZAPAMTI, ali i da ponovi MUŽU!

Ove reči su sama istina

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

UHAPŠENA šestorica pripadnika GRUPE "LEVIJATAN" zbog NASILJA!

Vučić OBRADOVAO GRAĐANE: Plata u Srbiji će RASTI uprkos KORONI!

ISTINA! Amerikanka OTKRILA KO JE KRAO BEBE iz PORODILIŠTA! (VIDEO)

Svog prvog supruga, Dijega Riveru, upoznala je preko prijatelja 1929. godine, a od nje bio stariji 21 godinu. On je u to vreme bio već priznati slikar, zbog čega je Frida želela da baš on pogleda i oceni njene radove. Dijego je bio fasciniran njenim delom. Zbog velike razlike u izgledu i visini često su ih nazivali “slon i golubica”.

Ubrzo nakon venčanja koje je održano 21. avgusta 1929, Frida je shvatila da Riverina ljubav prema njoj ne isključuje i njegove veze sa drugim ženama, među kojima je bila i njena sestra. Čeznuo je za slobodom i želeo da poseduje svaku ženu, a to mu je obezbeđivao neprikosnoveni ugled. Fizički je bio neprivlačan, ali žene su se bacale u njegovo naručje. U Meksiku je bio Bog: kao slikar, predstavnik meksičke renesanse i ideolog radničke klase. Mnoge dame želele su da mu poziraju i budu ovekovečene na njegovim muralima. Gledale su na romansu s njim kao na put do večnosti. I njegovo političko uverenje nije bilo isključivo prema neistomišljenicima - bio je vatreni komunista, ali je flertovao sa kapitalizmom i uzimao njihov novac.

Dijego ju je često varao , a ona kako bi mu se osvetila upuštala se u razne avanture i sa muškarcima i ženama. Sve to je ostavilo duboki trag na Fridu u vidu duševnog bola. Nije imala dece.

OPROŠTAJ OD LEGENDE BORE DRLJAČE

ESTRADA JECA NA SAHRANI, BOJANIĆ SLOMLJEN: Stari vuk je bio moj uzor (FOTO)

SINOVI SE CRVENIM RUŽAMA OPROSTILI OD BORE Oče, oprosti nam ako smo zgrešili (VIDEO)

SAHRANJEN BORA DRLJAČA: Pevača ispratili uz "Nema raja bez rodnoga kraj"! (VIDEO, GALERIJA)

Potresni snimci spuštanja kovčega sa telom Bore Drljače! (VIDEO)

UŽIVO! SAHRANJEN BORA DRLJAČA: Pevača ispratili uz "Nema raja bez rodnoga kraj"! (VIDEO, GALERIJA)

OVAKO SE OPRAŠTAJU KRAJIŠNICI! Pogledajte kako je Baja Mali Knindža ispratio Boru Drljaču! (FOTO)

POTRESNO! Lepa, Vera i Era pokušali da otpevaju pesmu Bore Drljače ali nisu uspeli! (VIDEO)

Frida Khalo je jednom prilikom rekla svom mužu:

- Ne tražim od tebe da me poljubiš, niti da mi se izvinjavaš kad pomislim da si pogrešio. Neću te ni zamoliti da me zagrliš kad mi je najpotrebnije. Ne tražim da mi kažeš koliko sam lepa, makar to bila laž, niti mi napišeš nešto lepo. Neću te ni zamoliti da me pozoveš da mi kažeš kako ti je prošao dan, niti da mi kažeš da ti nedostajem.

Neću tražiti od tebe da mi se zahvališ za sve što činim za tebe niti da se brineš o meni kada mi duša tone i naravno neću te tražiti da me podržiš u mojim odlukama. Neću te tražiti ni da me slušaš kad imam hiljadu priča da ti ispričam.

Neću te tražiti da učiniš ništa čak ni da budeš uz mene zuvek. Jer ako te moram pitati, ne želim te više.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar