12°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: happyBSC

ŽENE OVE SAVETE MORATE POSLUŠATI Evo šta prepiručuju psiholozi kako da dođete do orgazma

Mnoga istraživanja ukazala su na jaz između toga koliko često žene postižu orgazam tokom seksa u poređenju s muškarcima. Psiholog i autorka knjiga o seksu, doktorka Laura Minc tvrdi kako se to dešava jer se precenjuje penetrativni seks, u kojem muškarci najlakše dolaze do orgazma i podcenjuje se stimulacija klitorisa, što je za žene najsigurniji put do orgazma.

Ona je podelila nekoliko saveta koje bi ženama trebalo da pomognu i da lakše dođu do orgazma. Nakon decinija istraživanja korisnih strategija za pomoć ženama da dođu do orgazma, takozvana "usmerena masturbacija" je strategija koja ima najviše empirijskih dokaza u svoju korist, piše "Psychology Today".

Usmerena masturbacija znači da terapeut klijentima seksualne terapije jednostavno daje zadatak da masturbiraju kod kuće. Mnoge žene ne dožive prvi orgazam dok ne upotrebe vibrator, jer klitoris posebno dobro reaguje na osećaj vibracije. Dakle, žene koje koriste vibratore imaju lakši i češći orgazam, a prihvatanje muškog partnera da njegova partnerka koristi vibrator povezano je s njenim seksualnim zadovoljstvom.

Masturbacija, sa ili bez vibratora, nešto je što žena može da obavi sama, a samo postizanje orgazma je prvi i važan korak prema postizanju orgazma s partnerom. Međutim, za prenos sopstvenog zadovoljstva u užitak s partnerom potrebna je komunikacija koja je jako važna.

Dobra seksualna komunikacija u velikoj mjeri povezana je sa seksualnim zadovoljstvom i stopom orgazma. I dok mnoge žene kažu da bi se osećale neprijatno da kažu svom partneru da koriste vibrator kako bi postigle orgazam, o svojoj potrebi za stimulacijom klitorisa, mnogi muškarci kažu da su zahvalni na takvim uputstvima.

Na kraju, stručnjaci napominju da različitim ženama treba različita stimulacija kako bi došle do orgazma, a ponekad čak i ista žena može, od susreta do susreta, da ima različite potrebe, pa je neophodno komunicirati s partnerom o svojim željama.

Komentari korisnika (1)

Milica

Vibrator zaista daje 100% orgazme, pogotovo ako sama to radis jer znas tacno kako treba.


Ostavite komentar

Povezane vesti