1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Glossy.rs

SNIŽAVAJU KRVNI PRITISAK, SMANJUJU APETIT I POGODNA SU ZA TRUDNICE: 5 razloga da češće konzumirate jaja!

Kolin smanjuje rizik od mentalnih poremećaja, Daunovog sindroma i značajan je za razvoj mozga.

Jaja su odličan izvor hranljivih sastojaka, utiču pozitivno na vaš ten, kosu i zdravlje uopšte. Evo nekoliko razloga zbog kojih se jaja savršeno uklapaju u vaš režim ishrane.

Jaja za zdravije bebe. Trudnicama se naročito preporučuje konzumiranje jaja. Ona sadrže kolin, vitamin B koji je veoma značajan za pravilan razvoj beba dok su u stomaku. Kolin smanjuje rizik od mentalnih poremećaja, Daunovog sindroma i značajan je za razvoj mozga.

Jaja smanjuju povećanju želju za grickanjem. Doručak bogat proteinima može smanjiti kasniju potrebu za užinom i grickalicama. Takođe, jaja će vas duže držati sitim, pa ćete izbeći povećan apetit i verovatno nećete posegnuti za grickalicama pre ručka.

SVE O KORONI

CIFRE OTKRIVAJU KO JE TAČNO UGROŽEN: Ovi građani Srbije su na najjačem udaru smrtonosnog korona virusa!

PRIŠTINA: KFOR pokonio dva kontejnera za testiranje na koronu

ŠOK: Korona najviše UBIJA ZDRAVE, a OVAJ DETALJ će promeniti SVET ZAUVEK!

TINJA PRETNJA: Epidemija smrtonosnog virusa može preko noći da nam zakomplikuje borbu protiv kovida

 Jaja poboljšavaju reflekse. Najnovije istraživanje je pokazallo da se u jajima nalazi amino kiselina koja pozitivno utiče na reflekse. Ova amino kiselina, tirozin, može vam pomoći da reagujete brže, i to je naročito značajno u nepredviđenim situacijama.

Jaja smanjuju rizik od raka. Antioksidanti koji se nalaze u jajima mogu smanjiti rizik od raka i srčanog udara. Iako će se kuvanjem količina antioksidanata prepoloviti, ostaće isto antioksidanata koliko se nalazi u jabukama, na primer.

Jaja pomažu snižavanje krvnog pritiska. Protein koji se nalazi u jajima može imati slično dejstvo kao i određeni lekovi protiv visokog krvnog pritiska, pokazala je studija sprovedena 2009. godine.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar