22°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Klix.ba

U vreme karantina: Malim promenama pobedite "kućni" umor

Ukoliko ste mislili da je kućni umor samo osećaj kada se probudite, varate se, to je mnogo ozbiljnije stanje koje može utjecati negativno na vašu sreću, kreativnost i sposobnost prosuđivanja.

Ako ignorišete znakove umora, to može dovesti do razvoja ozbiljnog zdravstvenog problema kada je reč o telu i umu. Važno je da zastanete i obratite pažnju na potrebu vašeg tela da uspori i oporavi od kućnog umora koji je česta pojava u karantinu. S obzirom da se savetuje ostanak u kući tokom pandemije koronavirusa, postoje drugi načini da se izborite.

Izbegavajte ležanje u krevetu tokom dana

Krevet ima svoju svrhu, a to je spavanje. Ako provodite vrijeme tokom dana u krevetu, probudit ćete osjećaj umora te ćete se osjećati lijeno i letargično. Potrudite se da izbjegavate ležanje u krevetu tokom dana kako biste bili produktivniji.

Razgovarajte s nekim

Razgovor s drugom osobom o svojim osjećanjima, bez obzira da li se radi o članu porodice ili bliskom prijatelju, izuzetno je važna stvar. Držanje emocija u sebi uzrokuje dodatni umor.

Premestite nameštaj

S obzirom na činjenicu da najviše vremena provodite u kući, umor se manifestira u okruženju u kojem se nalazite. Stoga možete promeniti raspored nameštaja i tako uneti promenu u svakodnevnicu. To će vam pomoći da savladate kućni umor.

Istežite se

Vašem duhu i telu je potrebno oslobađanje od napetosti koja se nakuplja u mišićima, tako da je potrebno da se istegnete s vremena na vreme kako biste se rešili stresa. Osećaj umora će automatski nestati.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar