Izvor: Tanjug
01.12.2020 u 20:16
0

TRUDO: Bez putovanja u SAD dok korona ne bude pod kontrolom

Kanadski premijer Džastin Trudo rekao je danas da ostaje na snazi zabrana putovanja između SAD i Kanade, u oba smera, izuzev u bitnim slučajevima, i tako će ostati dok se situacija sa korona virusom „drastično ne popravi u celom svetu“.

Kanada i SAD imaju limitirane prelaske granica još od marta, a odluku da produže ovakve mere dogovaraju iz meseca u mesec.

„Dok se Kovid-19 ne stavi pod kontrolu u svetu, nećemo da olakšavamo mere na granici“, rekao je Trudo za kanadski javni servis, a preneo AP.

On je dodao da Kanada ima sreću da trgovina nije zaustavljena.

SAZNAJTE JOŠ…

TEŽAK UDES KOD SMEDEREVA: Sudar automobila i teretnog vozila

BRNABIĆ: Želimo da građani biraju koju žele vakcinu

VULIN: Srbija neće prepustiti ni centimetar svoje teritorije

POBEDA KOŠARKAŠA SRBIJE PROTIV FINSKE! ORLOVI na korak do EP! (FOTO)

„Neverovatno smo srećni što trgovina najosnovnijim životnim namirnicama, poljoprivrednim i farmaceutskim proizvodima nije stala, nego se odvija u oba pravca. Ali, ljudi ne putuju, smatram da je to vrlo bitna stvar“, naveo je Trudo.

Kanadski premijer je rekao da je očigledno da izabrani predsednik SAD Džo Bajden ima drugačiji pristup pandemiji nego Donald Tramp, ali da je situacija u Americi ozbiljna i da će biti potrebno vreme da se to promeni.

Do pandemije, dnevno je granicu prelazilo oko 400.000 ljudi, a 75 odsto izvoza Kanade ide upravo u SAD.

Trudio je bio na udaru opozicije, koja tvrdi da Kanađani neće biti među prvim nacijama koje će dobiti vakcinu protiv korone, već će se prvo vakcinisati stanovnici zemalja u kojima su napravljene.

Međutim, Trudo je danas izjavio da je Kanada bila među prvima koja je od Moderne naručila vakcinu.

„Imamo garancije da će prve isporuke koje Moderna bude slala u svet doći kod nas, ukoliko vakcinu odobri regulatorno telo“, otkrio je Trudo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter