9°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

KUVA SE U AMERICI! Novi napad na Trampa! (VIDEO)

Kompanija Tviter označila je kao potencijalno obmanjujuću poruku američkog predsednika Donalda Trampa na toj mreži, u kojoj on tvrdi da postoje veliki problemi i odustupanja u slučaju glasanja putem pošte širom SAD.

Tviter je uz to objavio izjavu o odricanju od odgovornosti, u kojoj navodi da je reč o spornom i potencijalno obmanjujućem postu.

- Veliki problemi i neslaganja sa glasanjem poštom širom SAD. Moramo imati konačan ukupan iznos 3. novembra - naveo je Tramp na Tviteru u ponedeljak, prenosi Rojters ističući da američki predsednik nije dao dokaze za takve tvrdnje.

U izjavi o odricanju od odgovornosti, koju je objavio Tviter, navodi se da su "neki ili svi sadržaji podeljeni u ovom tvitu sporni i da mogu da dovedu u zabludu o načinu učešća na izborima ili u drugom građanskom procesu".

Uz tu izjavu Tviter je objavio link ka stranici na kojoj se navodi da je glasanje poštom legalno i bezbedno. U mnogim saveznim američkim državama produženo je prevremeno glasanje i glasanje putem pošte uoči predsedničkih izbora 3. novembra, pošto neki Amerikanci nastoje da izbegnu gužve na biračkim mestima tokom pandemije korona virusa.

Tramp je u više navrata kritikovao glasanje putem pošte, tvrdeći da će to dovesti do široko rasprostranjene prevare, dok su demokrate tvrdile da je takvo glasanje bezbedna i pouzdana alternativa ličnom glasanju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar