Izvor: Tanjug
18.09.2020 u 12:30
0

Izrael ponovo uvodi karantin u susret jevrejskim praznicima!

 Izrael danas uvodi novi karantin u susret predstojećim jevrejskim praznicima, usled velikog porasta broja zaraženih, prenosi agencija Rojters.

Prvi karantin je u Izraelu uveden krajem marta, a ukinut u maju, kada je broj novozaraženih spao ispod deset.

Međutim, u proteklih nekoliko nedelja broj novozaraženih je dostigao cifru od preko 5.000, najviše od početka pandemije.

Zvaničnici u Izraelu sada uviđaju da su mere karantina prerano ukinute i da je potrebno da ponovo stupe na snagu.

Novi karantin, koja stupa na snagu od danas, važiće tokom naredne tri nedelje.

OVO MORATE ZNATI

OVO SU DETALJNA UPUTSTVA: Turisti koji se vraćaju u zemlju od danas pod zdravstvenim nadzorom!

VUČIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU: Fabrici stiže na Andrićev venac!

UDES NA AUTO-PUTU: Kamion izleteo sa kolovoza, zatvorena jedna traka!

ULICE KAO REKE, SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA: Besneo uragan u Moskvi! (VIDEO)

Mere karantina poklapaju se sa početkom Roš Hašane, jevrejske Nove godine, kada se veliki broj građana okuplja na porodičnim skupovima i grupnim molitvama.

Prema novim pravilima, građani neće smeti da se kreću izvan kruga od 500 metara oko njihovih domova, izuzev u nekim slučajevima, kao što je odlazak na posao, koji će se odvijati u smanjenom kapacitetu.

Mere socijalnog distanciranja i ogranicenje broja posetilaca biće uvedeno u sinagogama, koje okupljaju veliki broj vernika za vreme jevrejskih praznika.

U Izraelu je od početka pandemije potvrđeno blizu 177.000 slučajeva zaraze korona virusa, a od posledica COVID-19 preminulo je 1.169 ljudi.

Zvaničnici u Izraelu smatraju da je do drugog talasa pandemije dovelo nedovoljno poštovanje pravila o obaveznom nošenju maski i mera distanciranja, kao i širenje zaraze u arapskim i ultra-ortodoksnim jevrejskim zajednicama i školama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Mnogi građani Izraela za epidemiološku situaciju u zemlji krive vladu premijera Benjamina Netanjahua, zbog čega su održali proteste ispred njegove rezidencije u Jerusalimu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter