22°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

MICOTAKIS: Upravljanje izbegličkim kampovima odgovornost i EU

Grčka vlada pozvala je EU da zajednički upravljaju novim izbegličkim kampovima na ostrvima na istoku zemlje, u sklopu revizije migracione politike EU.

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis je ovaj predlog izneo na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, koji je održan u Atini. On je rekao da mora da postoji zajednička odgovornost i to ne samo kada je reč o izgradnji kampova, nego i njihovom upravljanju.

SAZNAJTE I OVO

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA! Evo koliko dugo ste ZARAZNI nakon korone!

SRPSKI PROFESOR UPOZORAVA: Selen i cink svi koristimo protiv KORONE, ali postoji opasnost...

OGLASILA SE KOLUMBIJKA POSLE EKSPLOZIJE Ovo je poručila preživela iz Strahinjinog džipa (FOTO)

TRESE SE PLANETA! Otkrivene nove posledice Covid-19!

Mišel, koji je nakon sastanka sa grčkim premijerom posetio Lezbos, nije direktno prokomentarisao ovu izjavu Micotakisa, ali je rekao da je EU odlučna da pokaže veću solidarnost sa Grčkom.

Grčke vlasti trenutno rade na premeštaju migranata iz kampa Morija na Lezbosu, koji je izgoreo u požarima. Danas je uhapšeno šest migranata za koje se sumnja da su podmetnuli požare.

EKSKLUZIVNO!

NESTOROVIĆ SE ISPOVEDIO MARIĆU: Srbija mora da sazna istinu! (VIDEO)

NESTOROVIĆ OTVORIO DUŠU ZA HAPPY TV: Ja sam crna ovca, moj život se pretvorio u pakao! Ja sam kao Tito!

NACIJA U ŠOKU! Nestorović promenio profesiju, sve rasprodao za 10 minuta!

EKSKLUZIVNO! NEBOJŠA STEFANOVIĆ O BRUTALNOM PREBIJANJU U NOVOM SADU: Uhvatićemo ga, gde god da se sakrio!

Migranti odbijaju da budu premešteni u novi kamp Kapa Tere i zahtevaju da im grčke vlasti dozvole da napuste ostrvo. Mnogi od njih spavaju u šatorima na putu, izvan kampa.

Nemačka je danas potvrdila da će prihvatiti 1.553 tražioca azila, odnosno 408 porodica sa decom. Nemački vicekancelar Olaf Šolc rekao je da je potrebno da se održe razgovori o "sveopštem evropskom rešenju" za migracije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar