-1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

JEZIVA ISPOVEST LJUDMILE IZ BEJRUTA: " Svuda krv, delići stakla su bili po nama, svi trče, a ja spasavam ćerku..."!

Ljudmila Aun, Ruskinja koja je preživela tragediju u Bejrutu, ispričala je svoje doživljaje tog dana rekavši da je odmah posle eksplozije morala da spasava dete i kako nije imala vremena da se obazire na svoje povrede i ruševine po ulicama.

Ruskinja, koja živi u Bejrutu, Ljudmila Aun je za portal „Zvezda“ ispričala o tome šta se dašavalo u glavnom gradu Libana posle eksplozije 4. avgusta. Prvobitno je videla velike oblake dima, a zatim je čula i jaku eksploziju.

- Videla sam beli talas dima koji nam se približavao, uspela sam da pobegnem u sobu, ali su se od siline eksplozije stakla na prozorima polomila, a delići pali na moja leđa. To nas je spasilo. Moja ćerka se u tom trenutku nalazila u kupatilu, vrata su je udarila i na čelu je zadobila posekotinu -  priseća se Ljudmila.

OVO MORATE ZNATI

OTKRIVENA SLABA TAČKA KOVIDA 19! Evo šta je sledeći KORAK!

SAHRANA Isidore Bjelice DANAS u Aleji zaslužnih građana: Počivaće pored POLITIČARA

POMIRENJE NAKON SVEGA! KADRA STIGAO, POLJUBIO IZABELU: Iskrena STRAST i susret DECENIJE (VIDEO)

DANAS BEZ KONFERENCIJE: Krizni štab obratiće se SUTRA

Njene komšije nisu imale toliko sreće, neki su poginuli, a neki su teško povređeni. Eksplozija je uništila sva vrata i prozore u stanu. Ljudmila je u tim trenucima razmišljala samo o ćerki.

- Kada je istrčala iz kupatila, krenuli smo niz stepenice, bila joj je potrebna pomoć lekara, jer joj je celo čelo bilo isečeno. Sve komšije su bile krvave, trčali su, a nas dve smo pokušavali da se probijemo kroz slojeve stakla do najbliže bolnice - rekla je žena.

Ispostavilo se se da je najbliža bolnica takođe bila pogođena eksplozijom, kao i druga do koje smo uspele da dođemo. Pomoć smo dobile tek u trećoj bolnici, dodaje ona.

- Bila sam skroz krvava, ali sam to shvatila tek u bolnici, bilo mi je važno da zaštitim ćerku. U bolnici su mi skinuli haljinu, pregledali leđa i poslali na rendgen. Rekla sam im da nema potrebe da me šalju na rendgen, s obzirom da sam hodala sasvim normalno, samo je bilo potrebno da zaustave krvarenje. Kada su ćerki sanirali povredu, jednostavno sam otišla iz bolnice  - ispričala je Ljudmila.

Ona je rekla i da nije želela da drugima zauzima mesto budući da je bilo mnogo onih koji su bili na samrti.

Podsetimo, u Bejrutu se 4. avgusta desila jaka eksplozija, stradao je veliki broj ljudi kao i sam grad. Rusija je poslala nekoliko aviona sa specijalcima za hitne slučajeve kako bi pomogli nastradalima.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti