Izvor: Tanjug
27.01.2021 u 20:06
0

OTKRIVEN NOVI SOJ KORONE U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Pacijent (46) bio pozitivan!

Britanski soj korona virusa otkriven je u Severnoj Makedoniji, saopštio je ministar zdravlja Venko Filipče.

PROČITAJTE OBAVEZNO

KORONA PRESEK: U Srbiji registrovano 1.839 zaraženih, preminulo još 20 pacijenata

SRBIJA U VRHU PO BROJU VAKCINISANIH Drugi u Evropi, sedmi u svetu (GRAFIKA)

ALARM! Hitno evakuisano postrojenje Astra Zeneka

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Svi će biti revakcinisani tri nedelje nakon vakcinacije

On je u objavi na Fejsbuku precizirao da je britanski soj otkriven u privatnoj laboratoriji klinike Žan Mitrev u Skoplju, tokom analize uzoraka iz januara.

Filipče je naveo da je reč je o 46-godišnjaku koji se već oporavio, odnosno u bazi podataka Instituta za javno zdravlje pacijent je od 22. januara upisan kao oporavljen.

Dodao je da je pacijent prvi put podvrgnut brzom testu 29. decembra prošle godine zbog temperature i otežanog disanja, a test je bio pozitivan.

– Nekoliko dana kasnije, 4. januara 2021, pojavio se na pregledu u privatnoj bolnici Žan Mitrev, gde je bio podvrgnut PCR testu koji je bio pozitivan, a pacijent je odmah hospitalizovan u privatnoj bolnici. 15. januara u bolnici je izveden još jedan pozitivan test – napisao je Filipče.

SAZNAJTE I OVO

OPERATIVAC DB U „POSLE RUČKA“ Hvata me strah, ovde mafija regrutuje nove klince

NOVA TEORIJA Evo šta su najnovije prognoze Bil Gejtsa

DAČIĆ NA HAPPY TV: U toku globalni rat za vakcinu, Srbija u dobroj poziciji

Tukao ujaka metalnom šipkom i daskom za meso: Prijedorčanin optužen za TEŠKO NASILJE u porodici

UMRO NA LICU MESTA, FUDBALER IZBODEN PRAVO U SRCE: Tu nije kraj strašnim vestima

Navodi da u epidemiološkom istraživanju, pacijent nije prijavio nikakve kontakte niti je izjavio da je putovao u inostranstvo.

Filipče kaže da je laboratorija u bolnici Žan Mitrev specijalnom PCR metodom utvrdila je da se kod pacijenta sumnja na mutaciju virusa, a zatim je sekvencirala izolat.

– Prema informacijama prosleđenim Ministarstvu zdravlja, sve mutacije koje definišu britanski soj identifikovane su u izolaciji ovog pacijenta. Ostali uzorci analizirani u privatnoj laboratoriji nisu otkrili britanski soj Kovida-19-napisao je Filipče.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter