11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: agencije

ČEKA SE ODLUKA PARLAMENTA: Severna Makedonija hoće da produži krizno stanje do jula

Vlada Severne Makedonije najavila je danas da će parlamentu predložiti da krizno stanje na teritoriji cele zemlje produži do polovine 2021. godine.

OVO MORATE ZNATI

HAOS NA VOŽDOVCU: Zbog sukoba u saobraćaju potukla se dva vozača, a onda je jedan IZVADIO PIŠTOLJ!

SRBIJA RAZMIŠLJA O NOVIM MERAMA ZA ONE KOJE DOLAZE IN INOSTRANSTVA, a naši građani mogu BEZ KARANTINA I PCR TESTA U 15 ZEMALJA

JEZIVO! VOZILO ZAVRŠILO NA KROVU: Sudar tri automobila u centru Sarajeva (VIDEO)

STRAVA I UŽAS U HITNOJ POMOĆI: Vozača saniteta čekićem i kleštima napao šef voznog parka

LEGENDARNI MILUTINOVIĆ OTVORIO DUŠU: Progovorio o prijateljstvu s Maradonom, reprezentaciji, Vidiću...

Krizno stanje u trajanju od 30 dana vlada u Skoplju je proglasila 20. novembra "zbog zaštite javnog zdravlja u uslovima pandemije kovida 19 i sprečavanja širenja tog virisa".

Kako se navodi u saopštenju sa 25. sednice, vlada je prihvatila predlog Upravljačkog komiteta za koordinaciju i upravljanje sistemom za upravljanje krizama da krizno stanje produži za šest meseci i utvrdila predlog te odluke koji će dostaviti Sobranju Severne Makedonije.

Prema Zakonu za upravljanje krizama, odluku o produžavanju kriznog stanja u trajanju dužem od 30 dana donosi parlament.

- Vlada je utvrdila predlog odluke za odobravanje produžavanja kriznog stanja na teritoriji cele Republike Severne Makedonije. Ovim predlogom odluke Sobranju se predlaže da rok trajanja krizne situacije produži do 30. juna 2021. -  navodi se u saopštenju.

Uvođenje kriznog stanja u novembru obrazloženo je time da to omogućava šire korišćenje armije kao i da vlada može po potrebi da preuzme upravljanje resursima lokalne samouprave i privatnim kompanijama, među kojima su bolnice i poliklinike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar