Izvor: Tanjug
21.10.2020 u 18:31
0

KORONA U SLOVENIJI: Zatvaraju se bioskopi, kulturne institucije…

Galerije, muzeji, arhivi i biblioteke biće jedine kulturne ustanove koje će od sutra moći da pružaju usluge direktno posetiocima u većem delu Slovenije, a nakon stupanja na snagu nove vladine uredbe.

Uredbu kojom se ograničava ponuda i prodaja robe i usluga potrošačima zbog epidemije korona virusa izmenila je slovenačka vlada u dopisnom zasedanju kasno sinoć u skladu sa prethodnim najavama. 

SVE O KORONI

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Oboren rekord po broju obolelih!

RUSI TVRDE: Naša nova vakcina protiv korone bezbedna za sve!

DR GORAN BJELOJEVIĆ OTKRIVA: Evo koliko STE ZAŠTIĆENI ako SAMO nosite MASKU! (VIDEO)

Izmene se odnose na regione u kojima je 14-dnevni prosek novih slučajeva korona virusa premašio 140 na 100.000 stanovnika, što znači da se odnosi na sve osim na jugozapadni region Obalno-Kraška gde taj broj trenutno iznosi 100,9 na 100.000 stanovnika.

Pored noćnih klubova, kojima nije dozvoljeno da rade od početka epidemije na proleće, ona je proširena na bioskope i kulturne institucije, sa izuzetkom galerija, muzeja, arhiva i biblioteka.

PREMIJERKA U FOTELJI KOD MARIĆA:

EKSKLUZIVNO! RAT MAFIJI Mandatarka otkrila Mariću sve o borbi protiv kriminala!

EKSKLUZIVNO! ANA BRNABIĆ ISKRENA! Želim Selakovića, Dačić je dobio pravu funkciju

EKSKLUZIVNO! PREMIJERKA KOD MARIĆA! Nije sve gotovo, tri imena su pod znakom pitanja

PREMIJERKA KOD MARIĆA! Ove vesti će obradovati sve penzionere

Od drugih preduzeća koja ostaju otvorena se zahteva da poštuju pravilo jednog kupca na 20 kvadratnih metara.

Pravilo, koje se odnosi na prodavnice, različite kancelarije i druge javne zatvorene prostore, sada se proširuje na frizerske i kozmetičke salone, nakon što je vlada u početku ograničila njihov rad na jednu osobu u salonu.

OVO MORATE ZNATI

DAČIĆ: Moja nova funkcija je najveća moguća čast!

ĐORĐEVIĆ: Zaposleni koji rade od kuće ne smeju da imaju manja prava!

SRPSKA GENIJALNOST NA DELU! Naši „maskomati“ stižu širom sveta!

RANJEN INSPEKTOR U NOVOM SADU! Policija na ulicama, jure napadača!

Teretane ostaju zatvorene u „crvenim“ regionima, dok pravilo jednog posetioca na 20 metara kvadratnih važi u teretanama u jedinom „narandžastom“ regionu.

Posluživanje hrane i pića u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjeno u „crvenim“ regionima, osim hrane i pića za poneti i dostave, dok barovi, kafići i restorani u Obalno-kraškom regionu mogu da nastave da poslužuju kupce za stolovima između 6.00 ujutru i 21.00 uveče, pod uslovom da su udaljeni najmanje 1,5 metara ako nisu članovi istog domaćinstva.

Hoteli mogu da ostanu otvoreni u onoj meri u kojoj se striktno pridržavaju standarda predostrožnosti od korona virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter