Izvor: Alo.rs
20.09.2020 u 11:46
0

DAN D ZA MILA: Sastaje se ponovo opozicija!

Lideri tri koalicije koje su na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori osvojile većinu glasova, trebalo bi da se sastanu danas kako bi razgovarali.

Obi bi trebalo da razgovaraju o svim otvorenim pitanjima koja su aktuelna u ovoj fazi pregovora o formiranju nove vlasti, odlučeno je na sinoćnjem sastanku, pišu Vijesti.

Nije precizirano kada će se lideri sastati, ali postoji predlog da sastanak bude organizovan tokom današnjeg dana.

Tokom sinoćnjih razgovora, kojima nisu prisustvovali lideri koalicija “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić i “Crno na bijelo” Dritan Abazović, prema rečima sagovornika “Vijesti”, razgovarano je o pitanjima na koji način da se formira Vlada.

Sagovornik „Vijesti“ istakao je da ništa konkretno nije zaključeno, ali da deli stav “da se neka pitanja definišu”.

On je kazao da je dogovoreno da novi sastanak bude u formatu predsednika stranaka i nosilaca lista i da “njima pripada da rasprave i dogovore” otvorena pitanja.

Drugi sagovornik je kazao da određene nesaglasnosti, posebno u kontekstu protoka vremena i konstitutivne sednice Skupštine koja će se održati u sredu, zahtevaju preuzimanje šire odgovornosti svih učesnika.

SAZNAJTE JOŠ

REKTORKA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA NAJAVILA: Od oktobra sledi OVAJ model nastave

STANOVNIŠTVO U SRBIJI SVE STARIJE, ali ima jedna OHRABRUJUĆA vest!

ISPOVEST PACIJENTA 1133: Primila sam eksperimentalnu VAKCINU i sada sve što OSEĆAM je…

Predsednik Skupštine trebalo bi da bude izabran u sredu, 23.septembra, na konstitutivnoj sednici.

Sagovornik “Vijesti” navodi da sinoć nije doneta odluka ko će biti predsednik Skupštine, navodeći da bi to eventualno moglo da bude učinjeno danas, ako se postigne dogovor koji bi podrazumevao i dogovor o široj podeli participacije u vlasti tri koalicije.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” osvojila je 27 mandata, “Mir je naša nacija” 10, a “Crno na bijelo” četiri mandata.

Kako su “Vijesti” ranije objavile, spor postoji oko toga kome će pripasti takozvani bezbednosni resori – unutrašnji poslovi i policija, odbrana i Agencija za nacionalnu bezbednost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter