16°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Alo.rs

REČI NAJSTARIJEG KUČA POTRESLE CRNU GORU: Za svetinju život dajem! Milo predaj vlast ili...

Svetozar Pavićević, jedan od najstariji Kuča, koji ima čak 95 godina, dao je intervju za Pravu Crnu Goru i tom prilikom istakao da u Crnoj Gori vlada politika koja je pobedila braću najrođeniju

- Vlast treba da voli narod, jer narod postavlja vlast, smenjuje...

Navodi da u Crnoj Gori nema demokratije i da je Milo Đukanović 2016. trebalo da preda vlast, jer je opozicija imala tri mandata više od Mila.

- Ja pamtim za vreme stare Jugoslavije i tad je bila neka demokratije. Današnja vlast misli da doživotno vlada. Da je najbolja vlast bila, dosta je bilo. Treba da da nekom drugom da živi, a ne sve jedan da trpa u džepove. Danas ima dosta naroda gladnoga, zašto da vlast bude milijarder, a narod gladan. Puna je vlasti usta demokratije i građanske države. Niti je demokratija, niti građanska država.

Smatra da je ovo poslednja šansa da se vlast promeni, i da bi opozicija morala čvrsto da se ujedini.

- Pozicija bi trebalo da preda vlast. Ne predaju krvniku, nego braći, kumovima, školskim drugovima. Da se oprobaju, ako ne valjaju, ja bih bio za to da se i oni smene. Sve dok dođe čovek na vlast koji će da ceni, što je narod, što je život. Svak ima pravo na život, jednako. A ne jedan da caruje, a drugi da gladuje.

SAZNAJTE JOŠ

ISPOVEST TANJE SAVIĆ O MUŽU KOJI JOJ JE OTEO DECU: Jecala u suzama i OVO poručila! (VIDEO)

BOL I JAUCI ZA MLADIM ŽIVOTIMA: Supružnici UGUŠILI četvoro dece, tela pronađena u garaži kuće!

VESELO U VILI: Danas su svi ustali raspoloženi, a ovo je RAZLOG

Srbija sa četiri košarkašice u Evroligi, čeka se Vasić

GREBANJE ISPOD POVRŠINE: Evo šta se OTKRILO o novim učesnicima Parova, mnogo toga im je zajedničko, a on je UŠAO zbog jedne osobe iz vile!

Ističe da oni koji hoće da otmu svetinje nisu braća, nego bezbožnici koji niti narod poštuju, niti se Boga stide.

- Što će narodu ako izgubi veru, ako izgubi Crkvu, ako izgubi tradiciju. Zašto živi? Ja bih sutra ujutru za tradiciju, za manastire i za Crkve dao život. Kao što su naši vazda davali život, vazda!

Ponosan je na svoje Kuče i na način na koji su branili svoje svetinje.

- Svi bi trebalo da poštuju Marka Miljanova, njegov rad i ideju, koji je na samrti rekao: Umirem sretan kao Kuč, jer su me Kuči poštovali, cenili i slušali. Ali umirem nesrećtan kao Srbin, jer nisam doživeo da se ujedinimo.

Navodi da će Milogorci ako se ujedine Crna Gora i Srbija prvi biti za ujedinjenje, jer njih vodi samo lični interes.

- U oči bi mu (Milu Đukanoviću) smeo da kažem - Pogrešio si. On je predao Metohiju. Metohija je crnogorska, Metohiju su Crnogorci oslobodili, veliki Janko Vukotić i veliki Radomir Vešović. Srbija je predala Metohiju Crnoj Gori da bi se najela hleba. Crna Gora je umirala od gladi, do Metohije. Predao je onima koji su je preorali i uništili. Neka vide gde je Metohija, usred Banovine Crne Gore. To je naše srpsko, crnogorsko - za kraj ističe Svetozar Pavičević

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti