16°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Alo.rs

ALARMANTNA SITUACIJA: Asad saopštio narodu važnu vest

Poslanici su upijali svaku njegovu reč.

Sirijski predsednik je objasnio razloge izraelskih vazdušnih napada i američke ekonomske blokade Sirije.

Bašar al-Asad je objasnio razlog ponovljenih izraelskih napada na grad Deir ez Zor i ulogu "Zakona o cezaru" koji je usmeren na sirijsku ekonomiju.

U današnjem govoru pred novoizabranom skupštinom sirijskog naroda, predsednik Sirije je saopštio sledeće:

- Izraelski napadi na Deir ez Zor došli su da olakšaju kretanje terorista ISIS-a.

Vazdušni napadi na koje je mislio sirijski predsednik su bili kasni noćni napadi koje su izvršili izraelski avioni u blizini iračke granice.

Potom je sirijski predsednik skrenuo pažnju na američki "Zakon o cezaru", za koji je rekao da nije "poseban ili apstraktan slučaj iz prethodnih faza blokade", koji je imao ozbiljne negativne efekte na sirijsko društvo.

Sirijski predsednik je istakao, da su "Sjedinjenim Državama potrebni teroristi u regionu, posebno ISIS," rekavši da je taj čin na korist terorističkim grupama.

Asad je naglasio da "nas rat neće sprečiti da ispunimo svoje dužnosti niti umanjiti moć naroda da se prilagodi okolnostima i da ih preokrene u sopstvenu korist".

Sirijski predsednik je ukazao na razlog koji ga je naterao da se sastane sa članovima Narodne skupštine izvan sedišta sirijskog parlamenta, rekavši:

- Ovo zasedanje je trebalo da se održi ispod krova Saveta, ali zbog neophodnosti mera uvedenih zbog virusa korona dovelo do toga da se održi u Narodnoj palati.

Asad je svoj govor uputio izabranim članovima Parlamenta, rekavši: "Izbori kojima ste nedavno bili svedoci različiti su zbog epidemije koronavirusa i njenog uticaja na odlučnost nekih da ne učestvuju."

On je dodao: "Bilo je mnogo propisa i stvarna konkurencija, a ovi izbori su nacionalni preokret napred, a bilo koji nacionalni pokret je pozitivan pokret, jer izražava nacionalnu posvećenost."

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti