1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

Saobraćajni policajac (73) u penziji brutalno ubijen: Potresna ispovest ćerke

- Sve pamtim, kao da je juče bilo. Tog jutra, 1. juna 2015. godine, pozvale su me komšije iz knjaževačkog sela Potrkanje i kazali mi da odmah dođem iz Zuniča, gde sam udata - ovim rečima započinje svoju ispovest Tajtana Stojanović (53), ćerka pokojnog saobraćajnog policajca koga su ubili pre 5 godina.

UPOKOJEN SRPSKI PATRIJARH

DAČIĆ NA HAPPY TV: Odlazak Irineja je veliki gubitak za nas, patrijarh je doprineo jačanju i stabilizaciji SPC (VIDEO)

ISP: Irinej bio odan pricipima pravde, istine i solidarnosti

SRBIJA SE OPRAŠTA OD PATRIJARHA, ČUDESAN TRENUTAK NA VRAČARU: Tužan dan obasjao zrak

Dragiša Žikić (73), saobraćajni policajac u penziji, brutalno je pretučen ispred svoje kuće. Kako je njegova ćerka ispričala, ruke su mu bile vezane na leđima, a ubice su mu kanap stavile i preko usta. Sutradan u KBC Niš, njen otac je preminuo od zadobijenih povreda, a za zločin još niko nije odgovarao.

Dragiša Žikić (73), saobraćajni policajac u penziji, ležao je ispred kuće. Ruke su mu bile vezane na leđima, a ubice su mu kanap stavile i preko usta. Videla sam da je bio brutalno pretučen, ali je davao znake života. Ipak, preminuo je već sutradan u KBC Niš, a za zločin niko još nije odgovarao.

- Kako su mi kazali, istragom je ustanovljeno da je bilo više razbojnika. Ušli su u kuću mog oca, koji je živeo sam, u Potrkanju. Ono što znam, jeste da ulazna vrata nisu bila obijena, i ne zna se kako su ušli u sobu u kojoj je Dragiša spavao. - priča Tatjana.

Stojanovićeva kaže da su razbojnici odmah vezali Dragiši ruke na leđima. Potom su mu, da ne bi jaukao, u usta stavili kanap, koji su mu, krvnički, u čvor zavezali oko vrata. A, onda je usledila tortura, koja je trajala satima.

PROČITAJTE JOŠ...

Preminuo raščinjeni epsikop Artemije

TAČI TONE: Preti mu doživotna robija, tužilac naveo argumente za hapšenje i pritvor

SO NA RANE: Obijen srednjovekovni srpski manastir!

ZA PONOS: Džudista Nemanja Majdov ponovo vicešampion Evrope!

- Mog oca su tukli drškom od metle i nekom velikom motkom. Vukli su ga po kući, i tukli su ga sve vreme. Nisu birali gde su ga udarali. Našli smo ga sa frakturom lobanje i polomljenom vilicom - jedva govori Tatjana.

Čim su je komšije pozvale, Tatjana je u Potrkanje došla najbrže što je mogla.

- Policija još nije bila stigla, a ja sam ispred kuće, na terasi, ugledala unakaženo telo mog oca - kroz suze je ispričala Tatjana. Bio je u nesvesti, a ono što sam ugledala viđa se samo u horor filmovima. Posle uviđaja rečeno nam je da su razbojnici odneli TV, dve puške, za koje je moj tata imao dozvolu, i oko 30.000 dinara. Razbojnici nisu pronašli Dragišin službeni pištolj, koji sam ja posle vratila MUP-u - nastavlja Tatjana.

Selom se pronosila priča da su Dragišu ubili zavisnici od psihoaktivnih supstanci, ali dokaza za to nije bilo. A, onda je, pola godine kasnije, u centru sela neko ostavio televizor, koji je kobne noći ukraden iz Žikićeve kuće.

- Opet je otvorena istraga, ali ponovo nije pronađen nijedan trag koji bi vodio do zločinaca. Kada god bih kolege mog tate upitala kako napreduje slučaj, uvek bih dobijala isti odgovor: "Radimo, radimo" - ogorčeno kaže Tatjana.

Brat joj preminuo od korone

- U međuvremenu mi je i rođeni brat preminuo od virusa korona. Sad im obilazim grobove, umivam ih suzama i nadam se da će, makar do kraja mog života, Dragišine ubice biti pronađene i privedene pravdi - kaže Tatjana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar