Izvor: Blic.rs
29.10.2020 u 20:30
0

NOVI ZAKON! Ko ne nosi masku IDE U ZATVOR!

Izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Zakona o prekršajima kojima će se efikasnije i strožije kažnjavati svako nepridržavanje protivepidemioloških mera naći će se u Skupštini Srbije najkasnije za dve nedelje.

FRANCUSKA NA UDARU TERORISTA

IDENTIFIKOVAN NAPADAČ u Nici! 21-godišnji azilant iz Tunisa!

UZVIKNUO „ALAHU AKBAR“ I IZVUKAO SEČIVO: Novi teroristički napad u Francuskoj!

STRAHOVITE SLIKE IZ NICE Pogledajte šta je ostalo posle napada teroriste koji je sekao glave ispred katedrale (FOTO, VIDEO)

TREĆI NAPAD NA FRANCUZE Izboden radnik obezbeđenja konzulata u Džedi

Na taj način napraviće se pravni okvir koji će omogućiti redovnim policajcima da kažnjavaju nenošenje maske na licu mesta, a komunalnim milicajcima i inspektorima dati uz to i ovlašćenja sanitarnih inspektora, a naplata kazni za recimo onima koji ne nose makse, izricaće se na licu mesta, kao što to funkicioniše kod na primer nepropisnog parkiranja.

To znači da će moći da sankcionišu svako nepridržavanje protivepidemioloških mera od nepoštovanja fizičke distance preko nenošenja zaštitne opreme do neodstatka dezinfekcionih sredstava i sličnog u kafićima, restoranima, klubovima…

Tako će se konačno stvoriti mogućnost da se rigorozno sprovode mere Kriznog štaba jer sve do sada je ličilo na “začarani krug” u kome su te odluke, primera radi, u Beogradu mogli u potpunosti da primene samo četiri republička sanitarna inspektora!

A samo republički sanitarni inspektori prema posotjećim propisima imaju ovlašćenja da kažnjavaju svako nepridržavanje protivepidemioloških mera, a to podrazumeva i zatvaranje noćnih klubova kao legla zaraze.

Kazna za maske na licu mesta, nema više suđenja

 

SAZNAJTE JOŠ

DAČIĆ KOD MARIĆA: Šef parlamenta otvorio TEME O KOJIMA SE ĆUTI

NAĐEN DEČAK koji je NESTAO kod Loznice!

PRVA ŠKOLA u Srbiji kojoj PRETI ZATVARANJE! Zaraženo čak SEDMORO ĐAKA!

NOVA PROVOKACIJA MILOGORACA: Pogledajte NEČUVENI POTEZ nastavnice na javnom servisu! (VIDEO)

PAPA OSUDIO NAPADE U FRANCUSKOJ Terorizam nije i neće biti prihvatljiv

To znači, da će izmenama oba zakona, mandatnu kaznu od 5.000 dinara za nenošenje maske moći da izriču i redovni policajci i to na licu mesta. Dakle, onaj koga policajac zatekne bez maske u zatvorenom prostoru i napiše mu kaznu imaće mogućnost da odmah ili u roku od osam dana plati upola manje (2.500 dinara) dana ili podnese zahtev za sudsko odlučivanje u tom roku.

– Prekršajnim nalogom moći će da se izrekne mandatna kazna od 5.000 dinara fiizičkom licu zbog nenošenja maske – ukazala Stojčević govoreći o izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Zakonom su već predviđene više kazne za pravna i odgovorna lica koja ne obezbede uslove u svom objektu, poput razmaka između stolova u ugostiteljskim objektima, ili nepostojanja korona redara i one se takodje ne menjaju.

– Prekšajni nalog funkcionisaće poput onog koji plaćamo i kod nepripisnog parkiranja – u roku od 8 dana moći će da se plati pola kazne – navodi Stojčević.

Kazne mogu biti i zatvorske

 

PROČITAJTE I OVO

KORONA PRESEK: U Srbiji PREMINULO još šest osoba, stanje sve KRITIČNIJE!

DR KON OŠTAR: Uveo bih restriktivnije mere

NA KORAK OD VANREDNOG STANJA Još jedan srpski grad u crvenoj zoni

KORONA PANIKA U HRVATSKOJ! Crni rekord preminulih, zbog navale prekinuta testiranja

Kako smo već pisali, ako lice ne plati kaznu u roku od osam dana ili ne podnese zahtev za sudsko odlučivanje, u sud stiže konačan nalog na izvršenje. Takav nalog izvršava se tako što se kažnjenom obustavi deo zarade preko poslodavca, blokira račun do naplate kazne ili se izrečena novčana kazna menja za rad u javnom interesu (osam sati rada u javnom interesu za 1.000 dinara) ili kaznu zatvora po principu jedan dan zatvora jednak kazni od 1.000 dinara.

Takođe, izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti još šira ovlašćenja dobiće komunalni milicajci i komunalni inspektori. Oni će imati praktično ista ovlašćenja koja trenutno imaju republički sanitarni inspektori. Podsećanja radi, do sada su komunalni milicajci i komunalni inspektori mogli da pišu kazne samo zbog nepoštovanja radnog vremena i to na osnovu Zakona o ugostiteljstvu. A sada će moći da kažnjavaju pravna lica i zbog kršenja protivepidemioloških mera što znači da će zbog toga moći i da, u krajnjem, zatvaraju kafiće, restorane, klubove…

 

Kazne za nepoštovanje protivepidemioloških mera

50.000-150.000 dinara za fizičko lice

50.000 – 500.000 dinara za pravno lice

50.000 – 150.000 dinara za ovlašćeno lice u pravnom licu

50.000 – 150.000 dinara za preduzetnike

5.000 dinara je kazna za nenošenje maske odnosno 2.500 dinara u roku od osam dana

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter