0°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

DOKTORKA JOVANOVIĆ UPUTILA APEL: Mera potpune izolacije treba da se primeni na ličnom nivou

Danas imamo veći broj novozaraženih nego juče. Jedna trećina je bila pozitivna od svih testiranih - kazala je direkotorka instituta "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović.

Dr Jovanović je prokomentarisala nove mere koje je donela Vlada.

- Mi činimo sve, i ja zaista verujem u to. Ne samo ja, nego i moje kolege, jer samo ovakve mere mogu dati rezultati, samo presek kontakta može dovesti do prestanka zaražavanja - rekla je on.

Na pitanje da li nam preti policijski čas, dr Jovanović je rekla da je to mera predostrožnosti koja mora da važi na individualnom nivou.

- Potpuna izolacija i potpuni prekid komunikacije najbolje da se primeni na nivou svakog pojedinca. To je najbolja mera - istakla je dr Jovanović.

Ona je prokomentarisala i prelazak na onlajn nastavu u školama i rekla da je to najbolji način da se prekine donošnje, odnosno šienje, virusa u porodici.

 To je jedan psihološka mera. Korona virus je ušao u porodice. Jer ako je jedan član pozitivan vrlo je verovatano da i drugi članovi domaćinstva imaju kovid. Prenos i transmisija se prvenstveno dešava u porodici - objasnila je ona.

SVE O SPORTU

DOKTOR JOVANOVIĆ OTKRIO KAKO JE SPOJIO FUDBALSKU IKONU I TENISKOG KRALJA: MARADONA OBOŽAVAO NOLETA (FOTO)

SRBIN RASPLAKAO GRKE: Objasnio im zašto nije mogao da igra za Helene!

ISPLIVALE ŠOKANTNE INFORMACIJE: Mateus je u Partizan došao po zadatku tajne službe, imao je pištolj i knjižicu!

Na pitanje da li je zdravstveni sistem opterećen i da li ima dovoljno lekara, dr Jovanović je rekla da je stanje u zdravstvu nije jednostavno, ali osnovni zadatak je pružanje medicinske pomoći svima kojima je potrebno.

- Trenutno je oko 2.400 pozitivnih zdravstvenih radnika od čega je oko 60 na bolničkom lečenju. Mi smo deo sistema čiji zadatak je da pre svega lečimo - zaključila je ona i apelovala još jednom na sve da se pridržavaju propisanih mera.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar