-2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

Teški dani su pred nama! SRBIJA ULAZI U CRNU KORONA ZONU! Samo dve zemlje Evrope su trenutno u "poslednjem krugu pakla"

Sa rekordnih 7.579 novozaraženih od korona virusa, Srbija je danas, prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i Svetske zdravstvene organizacije (SZO) došla do proseka od 1.000 obolelih osoba na 100.000 stanovnika!

Sada je već izvesno da ćemo koliko sutra ući u crnu zonu, poslednji od devet korona krugova po kojima je ECDC rangirao sve države na svetu, a u kojoj se nalaze sve one zemlje sa 1.000+ obolelih na 100.000 građana.

SVE O MARADONI

TUGA! UMRO Dijego Maradona!

MOJE SRCE JE UZ SRBIJU! Ovako je o našoj zemlji govorio Maradona!

OVO je POSLEDNJA SLIKA Maradone! Pre dve nedelje imao je operaciju glave! (FOTO)

Maradona je zbog NOLETA GLEDAO TENIS: Čestitke mali, ti si VEĆ ŠAMPION!

Kada UMREM želim samo jedno: Ovo je bila POSLEDNJA ŽELJA legendarnog MARADONE!

Prema poslednjim dostupnim podacima, kada je Evropa u pitanju, samo dve zemlje se već nalaze u crnoj zoni - Austrija i rekorder Crna Gora, dok je Slovenija poslednjih dana uspela iz nje da izađe.

Kako se može videti sa najnovije grafike prof. Petra Kočovića, koji pomoću matematičkih modela prati kretanje pandemije korona virusa u svetu, za vreme trećeg talasa kovida-19 u Srbiji je zaraženo 108.200 ljudi, a imali smo 582 smrtnih slučajeva, već sada mnogo više nego u prva dva udara.

Najkritičnije stanje i dalje je u Beogradu koji u poslednjih 14 dana, po parametrima ECDC, ima 24.967 zaraženih ili neverovatnih 1.468,6 na 100.000 građana, dakle više čak i od Crne Gore.

Nije čudo što je onda Krizni štab na današnjoj sednici doneo odluku o novim merama koji pre svega podrazumevaju da srednjoškolci i stariji osnovci (od petog do osmog razreda) pređu na onlajn nastavu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar