13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

NE KREĆITE IZ DOMOVA BEZ KIŠOBRANA: Meteorolozi najavljuju nove PADAVINE u narednih sat vremena u ovim delovima Srbije

Crni oblaci, koji su oko podneva doneli snažne pljuskove i grad u Beogradu, odavno su se razišli, ali trenutne meteorološke prilike ne bi trebalo da nas zavaraju. Meteorolozi najavljuju nove padavine u narednih sat vremena, tako da ne odlažite kišobrane.

- U narednih sat vremena u južnoj Bačkoj, Sremu, srednjem Banatu, centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji ponegde kiša ili pljuskovi sa grmljavinom - najnovija je najava na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

PROČITAJTE JOŠ...

POBEDILI KORONU? OVAJ GRAD u Srbiji skoro mesec dana BEZ ZARAŽENIH I PREMUNULIH!

Stručnjaci UPOZORILI RODITELJE: Sa OVIM SIMPTOMIMA nikako ne šaljite decu u ŠKOLU i VRTIĆ!

U Londonu HAOS zbog KARANTINA: Policija UPOZORILA DEMONSTRANTE! (VIDEO)

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objasnili su meteorolozi RHMZ-a.

Bujice, grad i mrak usred dana

Snažno nevreme praćeno kišom i jakim vetrom, a ponegde i pljuskovima, grmljavinom i gradom, zahvatilo je oko podneva veći deo Beograda. Zbog velike količine padavina u kratkom vremenskom roku, pojedine prestoničke ulice su bile poplavljene. I dok su se vozači u centralnim delovima grada borili sa bujicama, "preko reke" je toliko pljuštalo da je izgledalo kao da je usred bela dana pao mrak. S druge strane, sugrađani koji su se u momentu nepogode zatekli na Adi Ciganliji bili su svedoci - tajfuna.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar