25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

KORONA NIJE ZAOBIŠLA USTANOVE: Domovi puni zaraženih!

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaražena su 33 korisnika i 32 zaposlena, navodi resorno Ministarsvo i dodaje da je jedna od ustanova u kojima je prisustvo virusa potvrđeno i Gerontološki centar Beograd - Dom Bežanijska kosa.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, ''Srem'' u Rumi, u Kragujevcu, u Službi Pomoć u kući beogradskog Gerontološkog centra, u Domu za mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

OVO MORATE ZNATI

IZVORI ISTIČU: Grčka najverovatnije u ponoć zatvara granice za srpske turiste!

BIĆE DRUGI, TREĆI, I ČETVRTI TALAS KORONE! Lekar iz Birmingema UPOZORIO, evo ko je prvi na udaru!

HIRURG SRĐAN MIJATOVIĆ O RADU U URGENTNOM CENTRU U DOBA KORONE: Kakva je budućnost laparoskopije!

ŠARČEVIĆ: Dobre vesti za maturante i studente!

NOVA PORUKA MRŽNJE NA BIRAČKOM MESTU! Pretnja Srpkinjama i srpskoj deci ISPISANA NA ŠKOLI!(FOTO)

Prisutan je i u Dnevnom boravku ''Stari grad''Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Beograd, Radnoj jedinici Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Kako navodi Ministarstvo, prisustvo virusa je potvrđeno i u Zavodu za smeštaj odraslih ''''Male pčelice'''', Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih Kulina i Centrima za socijalni rad u Vranju i Novom Pazaru.

Takđe, i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu kao i Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu u odeljenjima Čukarica, Lazarevac, Zvezdara i Vračar.

KORONA U SRBIJI

PRESEK STANJA U SRBIJI, JOŠ PETORO PREMINULO OD KORONE: Obolelo 302, na respiratorima trenutno 81 pacijent!

VIRUS SE ŠIRI! EPIDEMIJMA U RASINSKOM OKRUGU BRZO NAPREDUJE: Za 24 sata i 11 novih bolesnika!

LJAJIĆ UPOZORIO: "Moj prijatelj je umro od kovida, a imao je 3 negativna testa"

Virus je prisutan i u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta ''''Dečje srce'''', u Beogradu kao i u četiri doma za smeštaj odraslih i starijih ''''Maš Green House'''', Petrovaradin, "S.Nikola'', Negotin, ''Miljakovački vinogradi'' i ''Lipovački odmor''- Beograd. 

Ukupno je izlečeno 615 korisnika ustanova socijalne zaštite a zaposlenih u tim ustanovama 218.

Domovi za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, ''Stara pruga'', Umka i ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva ne pružaju uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih. Ministarstvo je zabranilo rad beogradskog Doma ''Nada''.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar