14°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: HappyBSC

SRAMOTA! TSC iz Bačke Topole se NIJE OGLASIO POVODOM SEPARATISTIČKOG SKANDIRANJA SVOJIH NAVIJAČA!

Skandal koji se desio danas na fudbalskoj utakmici između TSC i Vojvodine još nije dobio epilog.

Uprava kluba TSC se još nije oglasila povodom skandiranja navijača inatpisa navijača tog kluba iz Bačke Topole. 

Oni su prvo pred početak meča objavili na zvaničnoj navijačkoj stranici kako počinje "južni derbi" aluditajući na to kako je vojvodina zapravo južni deo velike Mađarske koju sanjaju svi revizionisti trijanonskog sporazuma, da bi potom skandirali separatističke poruke tokom utakmice. 

Podsetimo, u junu ove godine, ova navijačka grupa je obeležila 100 godina od Trijanonskog sporazuma uz transparent "100 godina tuge", pošto je taj dogovor 4. juna 2020. u Versaju bio jedan od mirovnih ugovora kojima je završen Prvi svetski rat.

Trijanonski sporazum Mađarsku je ostavio bez izlaza na more i tada je izvan Mađarske ostalo 3.3 miliona Mađara, a danas u zemlji naših severnih suseda postoje elementi koji zagovaraju reviziju Trijanonskog sporazume, poput desničarske neofašističke stranke ''Jobik''.

- Tuga, bol, patnja, bes... Imamo puno osećanja. Pre 100 godina, zemlja je bila rastrgnuta perom, delovi nacije su bili zatvoreni u druge zemlje. Iako cilj nije bio samo raspodela teritorija, već i uklanjanje stranih delova nacije, ovde smo! To je osećaj koji nam daje snagu da nastavimo da se borimo. Nikada nećemo odustati!

Na sramni postupak navijača kluba TSC reagovao je trener Vojvodine Lalatović koji je rekao:

-Danas je bio veliki srpski derbi, igrala su dva srpska kluba. Ovo ovde je bio bio derbi severa, severne Srbije, srpske Vojvodine, velike Srbije - grmeo je očigledno vidno iznervirani Lalatović

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti