12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: mediji

OVO SU ODLIKE INTELIGENTNIH LJUDI: Psuju, ne spavaju, i još mnogo toga što NISTE ZNALI

Neočekivani rezultati istraživanja.

SVE O KORONI

Vanredna situacija proglašena i u opštini Kula!

KORONA PRESEK: Danas 52 preminula, na respiratorima 270

Vučić o novoj bolnici u Batajnici: Srbija će pobediti koronu

MARIĆ OBOLEO OD KORONE Ovo je izjavio iz KBC Dragiša Mišović!

PRESEK STANJA PO GRADOVIMA: Korona ne jenjava!

Prema jednom istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Language Sciences Journal, dokazano je da naše navike o našoj inteligenciji govore mnogo više nego što se to dosad smatralo.

Naime, otkrivena je povezanost između učestalosti psovki i veličine vokabulara. Drugim rečima, prema spomenutom istraživanju, oni koji češće psuju imaju bogatiji vokabular od onih koji to ne čine.

- Kada su u pitanju psovke, uobičajena je pretpostavka da su oni koji psuju lenji, nemaju adekvatan vokabular, da su neobrazovani i da jednostavno ne mogu da se kontrolišu - stoji u izveštaju u kojem piše da je stvarnost potpuno drugačija.

- Govornici koji koriste tabu reči razumeju njihov opšti izražajni sadržaj, kao i suptilne razlike između njih. Sposobnost da uoče te blage distinkcije svedoče o širem lingvističkom znanju - navode istraživači.

OVO MORATE ZNATI

NESREĆA KOD PANČEVA: Ima mrtvih!

KRIVICU SVALIO NA ŽRTVU: Ovo je odbrana mladića za ubistvo starca iz Gadžinog Hana

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SVE: Albanka zaklala devojčicu (7) naočigled roditelja, odbrana ŠOKIRA

Sinod SPC: Datum izbornog sabora zavisi i od epidemiološke situacije

Takođe, The Independent je objavio članak u kom opisuje istraživanje u kojem je učestvovalo hiljadu studenata sa univerziteta u Madridu. Testirani su i ispitani na temelju njihovih navika spavanja. Studija je pokazala da su oni studenti koji su ostali budni do kasno u noć u proseku postizali više rezultate kod induktivnog zaključivanja što je dobar pokazatelj inteligencije, uspeha u školi i razmišljanja izvan okvira.

Pored toga, studija sprovedena na univerzitetu u Minesoti došla je do rezultata kako su osobe koje žive u neredu kreativnije od onih koje žive u urednoj okolini.

Kako piše u studiji, veća je verovatnoća da će osobe koje žive u čistom okruženju živeti zdravo i biti tačne, ali ne i kreativnije od onih koji rade ispod hrpe smeća.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar