12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: B92.net

OVIM TELEFONIMA CENA NAJBRŽE PADA: Pogledajte da li je i vaš uređaj među njima?

Kada vam mobilni telefon dosadi, ili izađe nov model koji ste dugo čekali, nema ništa neobično u tome da prodate svoj trenutni uređaj, dodate nešto novca, i kupite ono što želite. Međutim, da li znate kojim telefonima cena najbrže pada?

OVO MORATE ZNATI

VAŽNO ZA PUTNIKE: Ovih pet linija menja svoj red vožnje

JENS STOLTENBERG IZRIČIT: Ne smeta nam što se Srbija oprema oružjem iz Rusije i Kine

TENZIJE RASTU: Amerikanci i dalje PROVOCIRAJU Ruse, pratnja helikopterima (VIDEO)

POGLEDAJTE ŠTA JE ODLUČENO O SLUČAJU MALČANSKOG BERBERINA

KRIZA A SLAMARICA SVE DEBLJA: Pogledajte zašto Srbi danas imaju više novca

Kompanija Decluttr je objavila zanimljivo istraživanje, pa na osnovu njihovih statistika možemo da vidimo kojim to telefonima cena najbrže pada, pa za neke od njih jedva da nakon godinu dana možete da dobijete pola od prvobitne sume koju ste platili.

Prvo što smo mogli da vidimo jeste to da, kada novi iPhone 12 modeli stignu na tržište, svim ostalim iPhone uređajima cena će pasti za 15%. Na godišnjem nivou, inače, iPhone modelima cena pada u proseku oko 42%.

OnePlus 7 Pro, sa druge strane, za godinu dana biće oko 63% jeftiniji od svoje prvobitne vrednosti.

Mobilni telefoni koji koštaju više od 900$ gube oko polovine svoje vrednosti (51%) u prvih pola godine, a oni koji koštaju između 700$ i 800$ gube oko 56% cene. Oni telefoni koji koštaju manje od 700$, biće oko 64% jeftiniji posle 6 meseci. Nakon godinu dana, vrednost ovih telefona pada za još nekoliko procenata.

Telefon kome najbrže pada cena je OnePlus 5, koji za godinu dana izgubi 91% svoje vrednosti, a tu su još i Google Pixel 2 (77%), OnePlus 6 (75%) i Google Pixel 3 (73%).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar