Izvor: Klix.ba
12.05.2020 u 22:48
0

Gitara Kurta Kobejna na aukciji za milion dolara

Očekuje se da će gitara Kurta Kobejna, na kojoj je svirao tokom „MTV Unplugged“ 1993. godine, biti prodata na aukciji za najmanje milion dolara.

Retka D-18E gitara jedan je od predmeta koji je pripadao frontmenu jednog od najpopularnijih rok bendova Nirvane, a koji je izvršio samoubistvo 1994. godine.

„Ovo je važna gitara koja ima svoje mesto u istoriji rokenrola. Svirao ju je jedan od najuticajnijih rok muzičara i ikona u jednom od najvećih i najupečatljivijih live nastupa svih vremena“, rekao je Daren Džulijen, predsednik Džulijen Aukšns, u saopštenju za javnost.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

UNUK MU JE POBIO PORODICU Dedi oduzeli pušku, i on hteo da ubije svoju ženu!

DAN KAD JE SVET ODAHNUO Uhapšen najveći nacistički zločinac (VIDEO, FOTO)

Deca će u Srbiju moći bez testa na koronu

CECA OTVORENO O ČEDI: Oprostila sam mu sve, a Bog će da sudi!

POJAČANJE! Kristina Iglendža novo lice Happy TV!

Kurt Kobejn je na njoj svirao samo pet meseci prie smrti.

Uz gitaru se dobija i stari kofer, kao i mala prišivena kesa za koju se veruje da je korištena kao mesto za sakrivanje heroina o kojem je Kobejn bio zavisan.

Gitara je pre bila u vlasništvu Kobejnove kćeri Frencis Bin Kobejn koja je se navodno odrekla tokom burnog razvoda od svog bivšeg supruga muzičara Silve.

Gitaru je napravila kompanija Martin Gitar koja od 1833. godine izrađuje instrumente za neke od najboljih svetskih muzičara.

OVO MORATE ZNATI

PODLOST BILA GEJTSA Sklonio svoju decu, a našu hoće da čipuje

NEVEROVATNO! NOLE PRIZNAO DA NE JEDE PO 16 SATI VEĆ GODINU I PO DANA!

NAJNOVIJI PODACI MINISTARSTVA ZDRAVLJA O KORONA VIRUSU: Preminule dve osobe, 67 pozitivno

Vuhan planira da testira svih 11 miliona stanovnika na Kovid

Kobejn je postigao legendarni status kao pevač Nirvane, američkog grandž benda koji je osnovao 1987. godine s basistom Kristom Novoselićem. Bubnjar Dave Grol pridružio se 1990. godine. Bend je brzo stekao kultni status svojom muzikom i posebnim stilom.

Popularnost benda se povećala njihovim drugim albumom „Nevermajnd“. Objavljen je u septembru 1991. godine, ploča je do kraja te godine prodana u više od milion primeraka u SAD-u.

Kobejnov džemper prodat je prošle godine za rekordnih 334.000 dolara.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter