24°C

Beograd

CRNOGORCI NAGRADILI NOBELOVCA Udruženje književnika Crne Gore dodelila Handkeu počasno članstvo


Austrijskom piscu, dobitniku ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost, Peteru Handkeu Udruženje književnika Crne Gore - UKCG, dodelilo je počasno članstvo u ovoj najstarijoj književnoj ustanovi u Crnoj Gori.

- Udruženje književnika Crne Gore dodeljuje Peteru Handkeu, ovogodišnjem nobelovcu, počasno članstvo u ovoj najstarijoj književnoj organizaciji u Crnoj Gori, kao i uglednu nagradu ''Makarijevo slovo'', za životno delo, za 2019. godinu, saopštilo je UKCG.

Ovim činom UKCG iskazuje zahvalnost i poštovanje iskrenom i pravom prijatelju i dobrotvoru, koji je i delom i principijelnim najvišim etičkim stavom ostao na strani istine, pravde i na strani žrtve, navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.


PROČITAJTE JOŠ

AUSTRIJA VAPI ZA NOVOM RADNOM SNAGOM: Objavljena lista sa 54 deficitarna zanimanja!

LOPOVI OROBILI BEBEKA Nestala vredna muzičarska oprema

NEVIĐENI SKANDAL: Milionske PREVARE lekovima protiv raka!

DŽELAT U BELOM Pogubio je najviše ljudi u Evropi za račun SRPSKOG KRALJA, a ruke nije hteo da prlja! (FOTO)


U saopštenju je citiran i deo iz apela koji je Handke 1999. godine tokom bombardovanja uputio čovečanstvu pod naslovom Čitava planeta zove se Jugoslavija: "Za one koji se na našoj planeti još nisu pretvorili u Marsovce i za ostale zelene koljače, njihova domovina je, počevši od 24. marta 1999. godine, Srbija, Crna Gora i Republika Srpska".

Nagrada Handkeu, zaključuje UKCG, znak je razumevanja i ljubavi, te glas visokog poštovanja.

Izvor: Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar