21°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Informer.rs

DANIJELA STAJNFELD O SILOVANJU: Novi ŠOK detalji! "Napastvovao je i ostale"

Danijela Štajnfeld, koju je na početku karijere navodno napastvovao stariji kolega, kaže da zna još mnogo glumica koje je isti muškarac seksualno zlostavljao.ž

PROČITAJTE JOŠ

PRODATA BEOGRAĐANKA: Evo šta će biti sa njom!

Beer fest Bar na Adi Ciganliji od 11. do 13. septembra

AUSTRALIJSKI BIVŠI TENISER OTKRIO PRE US OPENA ŠTA ĆE SE DESITI NOVAKU: Spremaju mu sudbinu Monike Seleš?!

JEZA! Protiv poznatog glumca PODNETA TUŽBA ZBOG SEKSUALNOG NAPADA, fanovi začuđeni!

Danijela Štajnfeld, autorka dokumentarnog filma "Hold me right" (Izleči me, prim. aut.), kaže da nije jedina glumica koju je moćnik iz srpske filmske industrije silovao!

Lepa Mariola iz filma "Ivkova svadba" otkriva da je pobegla iz Srbije jer se plašila da bi ponovo mogla da bude napastvovana.

- Nisam jedina koju je silovao, ali sam jedina koja je progovorila o tome! Veliki problem je to što žene ćute. Zbog toga upadaju u depresiju, odaju se alkoholu, često i pokušavaju da se ubiju. Nadam se da će ovaj film pomoći i drugima da progovore. I ja sam ćutala godinama! Čak sam pobegla iz Srbije u Ameriku da me ne bi ponovo silovao - priča Danijela.

Verovala "silovatelju"

Ona objašnjava kako se navodno silovanje desilo.

- Povezao me je kolima i silovao me je u autu. Nisam mislila da bi to ikada moglo da se desi meni, posebno ne od strane čoveka kome sam verovala! On je za mene bio autoritet u poslu kojim sam se bavila. Zato što je stariji od mene i na višoj poziciju u profesiji ponašao se kao da ima pravo nad mojim telom - priseća se glumica.

Na pitanje zbog čega nije otkrila njegovo ime odgovorila je:

- Nisam želela da fokus mog dokumentarca bude na silovatelju. Kad me je napastvovao, pokušala sam da se poverim jednoj bliskoj osobi, a ona me je pitala: "Šta ćeš s njim u kolima?" Tad sam shvatila da ću, ako ga prijavim, proći kroz golgotu, iako sam žrtva. To je čovek s kojim sam blisko sarađivala, naša branša je u Srbiji mala, svi se znamo i družimo. Pitanje šta sam tražila u kolima s nekim ko je meni blizak i sa kim radim implicira da sam kriva! Počela sam da se plašim za sebe i svoju budućnost i pobegla sam u Ameriku.

Snimala razgovor s roditeljima

Najteže joj je, kaže, bilo da saopšti roditeljima da je na početku karijere silovana.

- Taj trenutak sam snimila i stavila u film. To je bio jedan od najtežih momenata u mom životu, posle seksualnog zlostavljanja. Teško je prevaliti preko jezika tu strašnu istinu. Plašila sam se da li će mi verovati, da li će me osuđivati... - objašnjava Štajnfeldova.

Tužilaštvo pokrenulo slučaj

 Danijela otkriva da postoji mogućnost da silovatelj ipak završi iza rešetaka.

- Tužilaštvo u Beogradu je kontaktiralo sa mnom i pokrenulo slučaj. Angažovala sam i advokate, koji prikupljaju dokaze. Videćemo da li ih ima dovoljno da on završi na sudu - priča glumica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar